50 χρόνια μετά: Έκθεση τιμά τη νίκη των Abba στην Eurovision με το Waterloo

4 months ago 12

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την πανηγυρική νίκη των ABBA, στoν διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και εγκαινιάζεται επετειακή έκθεση στην πόλη του Brighton της Αγγλίας. 

Ήταν 6 Απριλίου το 1974, όταν στο Brighton, το σουηδικό γκρουπ, ABBA, βγήκε πρώτο στον διαγωνισμό της Eurovison με το τραγούδι «Waterloo». Στην ίδια πόλη που το συγκρότημα “το σήκωσε” εγκαινιάζεται μία έκθεση  με τίτλο «Abba: One Week in Brighton» στο Μουσείο του Μπράιτον και στοχεύει να «αναβιώσει τον ενθουσιασμό της εβδομάδας που οδήγησε το συγκρότημα στη φήμη».

Προσωπικές ιστορίες όσων βρέθηκαν εκεί, σκηνικά, αναμνηστικά και φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση, δήλωσε εκπρόσωπος του Μουσείου στο BBC.

Στα εκθέματα περιλαμβάνεται το σετ των ντραμς που βρέθηκε για το συγκρότημα την τελευταία στιγμή και ένα φτερό από το βραδινό φόρεμα της παρουσιάστριας του τελικού Katie Boyle.

«Ο διαγωνισμός της Eurovision του 1974 ήταν μια σημαντική πολιτιστικά στιγμή και είναι υπέροχο να γιορτάζουμε συλλογικά τις αναμνήσεις από τη νίκη των Abba και τον ρόλο που διαδραμάτισε το Μπράιτον» , ανέφερε η επιμελήτρια της έκθεσης Τζόντι Ιστ.

Η έκθεση «Abba: One Week in Brighton» θα εγκαινιαστεί στις 28 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-