Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ενισχύονται τα μπλόκα - Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου

3 months ago 12

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι σε χωριά και σε εισόδους της πόλης.

Αύριο, Δευτέρα, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει βάδιση στο κέντρο της Λάρισας, ενώ ως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνταξη της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό.

Για την Τετάρτη οι αγρότες θα βρεθούν στην Agrotica, όπου έχουν προγραμματίσει μεγάλη κινητοποίηση.

Χθες οι αγρότες των Τρικάλων απέκλεισαν για κατά πρόσβαση μισή εξηκοντάλεπτο την εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας, στο μπόι του Ζάρκου.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Μακεδονία, όπου τα μπλόκα ενισχύονται σε Δερβένι, Χαλκηδόνα, Θέρμη, Επανομή, Πιερία, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα συζητηθεί το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα μέτρα που μπορεί να δρομολογηθούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των αγροτών.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής πιθανότατα στις 18:30.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ενώ θα συμετέχουν τουλάχιστον πεντε υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-