Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σύσκεψη στο Μαξίμου ενώ τα μπλόκα πυκνώνουν

2 months ago 10

Διευρυμένη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις και μπροστά στο ενδεχόμενο οι αγρότες να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων.

Στο τραπέζι θα τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι πυκνώνουν τα μπλόκα τους ανά τη χώρα και έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Στην κυβερνητική σύσκεψη θα πάρει μέρος η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους. Στη Θεσσαλίας, ο αγροτικός κόσμος, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου, εκφράζει την αγωνία του για την επόμενη μέρα του κλάδου, για τη συρρίκνωση της παραγωγής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, ενώ διεκδικεί ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων.

Χθες αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-