Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει τους ελέγχους σε ανηλίκους η ΕΛ.ΑΣ. – Επιχείρηση στην περιοχή του Θερμαϊκού

1 month ago 4

Φωτογραφία: Αρχείο Intime

11/02/2024 11:29

|

THESTIVAL TEAM

Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (10-02-2024), στην ευρύτερη περιοχή Θερμαϊκού, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία της ανωτέρω περιοχής και ειδικότερα στα πάρκα εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, κυκλοφοριακής αγωγής και Λεωφ. Θεσ/νίκης – Μηχανιώνας και Ανθέων, ελέγχθηκαν συνολικά (55) ανήλικοι ημεδαποί.
Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-