Υλοποίηση συνάντησης ενημέρωσης από τον Συνήγορο του Πολίτη για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη

3 weeks ago 3

Πλήθος κοινού παρευρέθηκε στη συνάντηση ενημέρωσης που υλοποιήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δήμου Ηρακλείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024.
Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους πολίτες της Κρήτης και όλης της χώρας, με βασικό θέμα της συζήτησης να είναι οι υποδομές και η υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας, η εξάντληση των ιατρών και των κοινωνικών υπηρεσιών και οι ανάγκες των ευάλωτων πολιτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και μετέφερε την εικόνα που έχει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας και τις απόψεις του για τη βελτίωση του, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνου, Άννα Ελευθεριάδου η οποία ως νοσοκομειακός γιατρός μίλησε για τα προβλήματα που καλούνται να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας και στις προνοιακές υπηρεσίες σήμερα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στα θέματα της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, ενώ η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Βέρα Θεοφυλάκτου παρουσίασε τα θέματα των αναφορών που λαμβάνει ο Συνήγορος από πολίτες, για ζητήματα που αφορούν τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-