Θεσσαλονίκη: Αναίτια και απρόκλητη η επίθεση από τον Ricta, λέει ο δικηγόρος του 23χρονου φοιτητή

2 months ago 13

Φωτογραφία: protothema.gr

07/02/2024 13:10

|

THESTIVAL TEAM

Αναίτια και απρόκλητη χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε ο 23χρονος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, από τον τραπερ Ricta και έναν άγνωστο άντρα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Ο κ. Παύλος Καρκάλης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η επίθεση έγινε στη μέση του δρόμου, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος για να επιτεθούν οι δύο κατηγορούμενοι και το θύμα να καταλήξει βαρύτατα τραυματισμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Είναι δεδομένο ότι το περιστατικό ξεκίνησε μετά από μια αναφορά των παιδιών σε σχέση με τον κατηγορούμενο, ότι δηλαδή “αυτός είναι γνωστός” και δεν υπήρξε κανένα άλλο σχόλιο», ανέφερε ο κ. Καρκάλης.

«Ο Παναγιώτης νοσηλεύεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και παραμένει για δέκατη ημέρα διασωληνωμένος. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και όλοι ευχόμαστε να επανέλθει το παιδί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για την βαρύτατη πράξη που έγινε κατά του Παναγιώτη», σημείωσε.

Στα δικαστήρια ο Ricta για να απολογηθεί – Δίπλα του, η μητέρα του παιδιού του «Cinderella»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο 25χρονος τραπερ που κατηγορείται μαζί με ένα ακόμη άτομο, για την επίθεση και τον τραυματισμό του 22χρονου φοιτητή.

Ο Ricta, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του, είχε λάβει προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και σήμερα θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 25χρονος, γνωστός τράπερ, συνελήφθη στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του τα προηγούμενα 24ωρα από τις ανακριτικές αρχές της πόλης για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, από κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του φοιτητή που κατηγορείται ότι χτύπησε ο τράπερ παραμένει πολύ σοβαρή και δεν παρουσιάζει εμφανή σημάδια βελτίωσης. Ο 22χρονος έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και φέρει και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση έξι ωρών.

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο Ricta – Απολογείται στον ανακριτή

Στο δικαστήριο για να συμπαρασταθεί στον τραπερ βρίσκεται και η πρώην σύντροφός του και μητέρα του παιδιού του, Cinderella

Φωτογραφία: Protothema.gr

Πώς έγινε ο ξυλοδαρμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται πως έγιναν στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου, όταν ο 25χρονος τράπερ μαζί με έναν ακόμα άγνωστο άτομο, φέρεται να επιτέθηκαν – για άγνωστη αιτία – στον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα. Ο 25χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε τον φοιτητή με το κεφάλι στο πρόσωπο, ενώ ο φίλος του τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του.

Στη συνέχεια οι φερόμενοι ως δράστες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο σπίτι του. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-