Αν. Παπαδάκης (Αρχειοθήκη Α.Ε.): 18 χρόνια στη φύλαξη και διατήρηση φυσικών και ψηφιακών αρχείων

1 week ago 3

Συνέντευξη στην εκπομπή «In Business» με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο της Naftemporiki TV, παραχώρησε ο Ανδρέας Παπαδάκης, αντιπρόεδρος αι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Αρχειοθήκη». Με πελάτες όλους τους χώρους της ελληνικής οικονομίας, τράπεζες, ασφαλιστικές, δικηγορικά γραφεία, νοσοκομεία ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «ξεκινήσαμε το 2006 είμαστε 18 χρόνια τώρα και ωριμάζουμε. Ξεκινήσαμε στο χώρο της διαχείρισης εγγράφων. Η πρώτη μας δραστηριότητα ήταν η φύλαξη αρχείων και παραμένουμε στην φύλαξη αρχείων μέχρι και σήμερα».

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε: «Σήμερα φυλάμε περίπου 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα αρχείου, δηλαδή από εδώ, μέχρι το Λονδίνο. Το 2010 περίπου ξεκινήσαμε το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ξεκινήσαμε να ψηφιοποιούμε». Και πρόσθεσε: «Πλέον ψηφιοποιούμε 100 εκατομμύρια σελίδες το χρόνο. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα, θεωρώ και στα Βαλκάνια στην ψηφιοποίηση αρχείων. Επεξεργαζόμαστε περίπου ένα γήπεδο ποδοσφαίρου».

Τι σημαίνει ψηφιοποίηση

Ο κ. Παπαδάκης εξήγησε ότι «ψηφιοποίηση σημαίνει σκανάρω, αλλά πλέον σημαίνει αντλώ και δεδομένα. Στην αρχή το χρησιμοποιούσαμε με τον παραδοσιακό τρόπο του data entry, το 2008-2009 μπήκε η τεχνολογία και πλέον αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τεχνητή νοημοσύνη».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «οι δυνατότητες έχουν αυξηθεί δραματικά και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το πλήθος των εγγράφων που διαχειριζόμαστε, αλλά η πληροφορία που αντλούμε».

«Οι λύσεις για παράδειγμα των virtual data room, οι λύσεις διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων, είναι λύσεις τεχνολογικές, που επιτρέπουν το διαμοιρασμό της πληροφορίας. Είναι πλατφόρμες μέσω των οποίων οι πελάτες μας μπορούν να βλέπουν και να διαχειρίζονται την πληροφορία, την οποία εμείς έχουμε επεξεργαστεί. Είμαστε εργοστάσιο δημιουργίας της πληροφορίας και αυτή η πληροφορία πρέπει να παραδοθεί στους χρήστες για να μπορεί να είναι διαχειρίσιμη. Χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες όπου οι πελάτες μπαίνουν online και μπορούν να διαχειριστούν την πληροφορία που έχουμε αντλήσει», συμπληρώνει.

Τεχνητή νοημοσύνη και προκλήσεις

Για το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και για τις προκλήσεις που δημιουργεί ο κ . Παπαδάκης επισήμανε ότι:

«Εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά με το χώρο του content. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόσουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε αυτό που γνωρίζουμε, εδώ και 18 χρόνια. Όταν ξεκινήσαμε εμείς να εφαρμόζουμε τεχνητή νοημοσύνη πριν από 6 χρόνια νομίζω ότι ήμασταν ίσως και οι πρώτοι, πιθανότητα, στο δικό μας αντικείμενο… Τότε το δεδομένο έπρεπε να υπάρχει στο κείμενο, πλέον δεν χρειάζεται γιατί η τεχνητή νοημοσύνη καταλαβαίνει και το context…».

Απαντώντας για το ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει στην πορεία τους ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση είναι τώρα η τεχνητή νοημοσύνη! Θεωρώ ότι είμαστε εξαιρετικά δυνατοί, μέχρι τώρα μπορούσαμε να καταλάβουμε τον ανταγωνισμό μας, τι γίνεται στο εξωτερικό, την ταχύτητα των εξελίξεων, τώρα δεν μπορούμε. Όπως είπε και ένας φίλος στους Δελφούς, για πρώτη φορά στην ιστορία της τεχνολογίας, μία τεχνολογία δεν θα προλάβει να εφαρμοστεί, γιατί θα έχει βγει η επόμενη. Η μεγάλη αλλαγή που συντελείται τώρα είναι στο θέμα της ταχύτητας της αλλαγής».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-