«Ανακριβείς οι αναφορές του Υπουργείου» απαντούν οι γιατροί για το συμβάν με ασθενή που συνερχόταν από μέθη σε καρέκλες στο Θεαγένειο

3 months ago 10

Η εικόνα με τον ασθενή που ανανίπτει από τη μέθη μετά από ενδοσκόπηση, στις καρέκλες του διαδρόμου στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο αναδεικνύει τις ελλείψεις υποδομών. Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Η ΕΝΙΘ που αναμένεται να πραγματοποιήσει στην Πύλη του αντικαρκινικού νοσοκομείου παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου, επισημαίνει πως το ενδοσκοπικό εργαστήριο του Θεαγενείου εξυπηρετεί καθημερινά τεράστιο όγκο ασθενών από όλη την Β. Ελλάδα.

«Το ιατρικό προσωπικό είναι πολύ έμπειρο και πραγματοποιούνται επεμβάσεις εξειδικευμένες και πρωτοποριακές. Όμως, το έργο που προσφέρουν καθημερινά οι συνάδελφοι προσκρούει πάνω στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομών. Γεγονός που έχει επισημανθεί πολλάκις προς όλους τους υπεύθυνους με έγγραφα από τον διευθυντή του τμήματος», σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της συμπρωτεύουσας.

«Δεν υπάρχει χώρος ούτε για την τοποθέτηση των εργαλείων»

Όπως επισημαίνουν σήμερα το ενδοσκοπικό εργαστήριο λειτουργεί σε ένα μικρό χώρο, δίπλα από την αίθουσα αναμονής δύο κλινικών, ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος και εξοπλισμός, ούτε καν για την τοποθέτηση των εργαλείων, πόσο μάλλον για την ανάνηψη των ασθενών.

Επισημαίνεται δε πως σύμφωνα με τις Διεθνείς Οδηγίες, μια αίθουσα ανάνηψης προϋποθέτει για να λειτουργήσει κατάλληλο εξοπλισμό και επιπλέον προσωπικό, νοσηλευτικό και ιατρικό ενώ, πρέπει να είναι σε άμεση επαφή με τους ιατρούς του εργαστηρίου για την ασφαλή παρακολούθηση των ασθενών μετά την επέμβαση τους και για όση ώρα χρειαστεί.

«Άρα οι αναφορές τόσο της Διοίκησης του νοσοκομείου όσο και του Υπουργού Υγείας ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες στο νοσοκομείο, είναι ανακριβείς, καθώς αυτές είναι κλίνες νοσηλείας και δεν πληρούν τα στοιχειώδη για την ασφαλή παραμονή των ασθενών του εργαστηρίου μετά την επέμβαση. Πόσο μάλλον που κάποιες από αυτές, που αναφέρθηκαν στο δελτίο τύπου της Διοίκησης του νοσοκομείου βρίσκονται σε άλλον όροφο από το εργαστήριο!», τονίζει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Παράλληλα καταδικάζονται οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για «πολιτικά παιχνίδια», «την ώρα», όπως τονίζεται «που όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ και ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχουν αποδείξει ότι έδωσαν και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για να στέκεται όρθιο το Δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος των ασθενών».

«Οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται από τους γιατρούς όπως αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, αλλά από την τραγική και συνεχώς επιδεινούμενη υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας και την έλλειψη υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές. Είναι θράσος να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που αναδεικνύουν τα προβλήματα από την κυβέρνηση όταν η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή που προκαλεί αυτές τις εικόνες ντροπής! Στεκόμαστε αυτονόητα στο πλευρό του συναδέλφου. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που οδηγούν τις ζωές των ασθενών σε κίνδυνο είναι το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων», καταλήγει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

πηγή: Iatropedia.gr

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-