Bloomberg: H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ξεπέρασε τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ το 2023

3 weeks ago 4

Την ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού της χώρας στα 830 ευρώ, από 780 ευρώ, υπογραμμίζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στο Bloomberg ότι η οικονομία της χώρας έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ανάκαμψη από το 2010, όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση χρέους.

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ξεπέρασε τις επιδόσεις των ευρωπαίων ομόλογων χωρών το 2023 και οι οίκοι αξιολόγησης επανέφεραν τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρά την ισχυρή ανάκαμψη, οι Έλληνες παλεύουν με τους χαμηλούς μισθούς, τις αυξημένες τιμές καταναλωτή, το αυξημένο ενεργειακό κόστος και την επίμονη κρίση στέγασης.

«Η Ελλάδα ανήκει σε μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών με εθνικό κατώτατο μισθό ίσο ή μικρότερο από 1.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τη Eurostat. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Πολωνία και η Ρουμανία.»

«Η χώρα της ανατολικής Μεσογείου συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους χαμηλότερους μέσους ετήσιους ρυθμούς αύξησης του κατώτατου μισθού κατά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τη Eurostat.»

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-