Κυβερνητικοί παράγοντες διαβάζουν με προβληματισμό τις τελευταίες έρευνες κοινής γνώμης οι οποίες αποτυπώνουν βαθιά κρίση των θεσμών: Το το 71% των πολιτών λέει ότι δεν διευκολύνεται η Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση. Όμως και την ίδια την Δικαιοσύνη, οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται, καθώς το 44% λέει ότι δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη, ενώ το 23% δηλώνει ότι την εμπιστεύεται «λίγο».
«Σχέδιο αποσταθεροποίησης με κάθε κόστος»
Η επίθεση του Πρωθυπουργού χθες στην αντιπολίτευση ξεπέρασε κατά πολύ σε επίταση κάθε προηγούμενη τοποθέτησή του και σηματοδοτεί ολική μεταποίηση αντιμετώπισης από το Κυβερνητικό στρατόπεδο. Είχε προηγηθεί εξάλλου και η τοποθέτηση Βορίδη πως μέσα από αυτόν τον ορυμαγδό τοξικότητας, συκοφαντίας και λασπολογίας κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες αγανακτισμένων, «πάνω και κάτω πλατείας».
«Δεν θα λυγίσουμε ούτε και θα επιτρέψουμε στις δυνάμεις της αδράνειας και της στασιμότητας, του «όχι σε όλα και ναι στο τίποτα», να κρατήσουν ξανά τη χώρα πίσω» σημείωσε σε ανάρτησή του και ο Υπ. Επικρατείας Ά. Σκέρτσος.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θεωρεί πλέον πως όσα ακούγονται περί κρατικής δολοφονίας…περί μπαζώματος, περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης δικαιολογούνται από μια λεγόμενη πολιτική πόλωση…
Αντιθέτως, έχει γίνει σαφές στην Κυβέρνηση πως πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απόπειρα του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, της Πλεύσης Ελευθερίας και άλλων να βυθίσουν τη χώρα στο βούρκο, με «χυδαία τοξικότητα», με μοναδικό στόχο την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης, με όποιο κόστος. Μία απόπειρα επιστροφής τις χώρας στις πιο σκοτεινές μέρες της περασμένης δεκαετίας, μια απόπειρα πολιτικής αναταραχής μεν, χωρίς συγκεκριμένη αντιπρόταση δε.
«Έχει τεράστιες ευθύνες η αντιπολίτευση, σύσσωμη η αντιπολίτευση» σημείωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος ονομαστικά σε κάθε κόμμα. Στο ΠΑΣΟΚ χρεώνεται μεταξύ άλλων, πως αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη με πρόσχημα τη δήλωση περί «κλονισμού εμπιστοσύνης» του Ν. Ανδρουλάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ η συμπεριφορά του στη σκιά του θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου και η υιοθέτηση θεωριών πως από πίσω κρύβεται η Κυβέρνηση… Στην Ελληνική Λύση η υιοθέτηση κάθε θεωρίας συνωμοσίας και στην Πλεύση Ελευθερίας ανάμεσα σε άλλα και η καθυστέρηση της δίκης. «Η δίκη δεν ξεκινά διατί είναι συνήγορος η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κάνει συνέχεια τερτίπια για να μην ξεκινήσει η δίκη» κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ας δοκιμάσουν να μας ρίξουν»
Εν μέσω τεκτονικών γεωπολιτικών αλλαγών ο Πρωθυπουργός παρατηρεί την κατεύθυνση «παραλογισμού» όπως λένε γαλάζιοι, που παίρνει ο δημοτικός συνδιάλεξη και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την πολιτική σταθερότητα.
Πρώτιστος πλέον στόχος για την Κυβέρνηση είναι η να μπει ένα όριο στην πολιτική κατρακύλα, καθώς εκτιμάται πως οποιαδήποτε αβάσιμη θεωρία τρολ του διαδικτύου πλέον αφιλτράριστα μπαίνει στην Βουλή και γίνεται κυρίαρχο θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Μία αποσταθεροποίηση δεν θα βλάψει μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και την οικονομία και ενδεχομένως τα εθνικά συμφέροντα εκτιμάται.
«Αν θέλουν να έρθουν στη Βουλή, να έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν. Είμαστε όμως μια χώρα η οποία έχει θεσμούς και έχει συνταγματική τακτοποίηση και η κράτος αυτή είναι εκλεγμένη κράτος για τέσσερα χρόνια, ως το 2027, και θα συνεχίσει το έργο της και θα το θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού όταν ολοκληρωθεί ο τετραετής κύκλος διακυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα. Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Δεν γίνεται να πορευτούμε άλλο σε αυτό το κλίμα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρη την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα πως πλέον πρέπει να βγει μπροστά και να υψώσει τείχος απέναντι σε ακραίες θεωρίες οι οποίες έχουν σαν στόχο το Μέγαρο Μαξίμου.
Η κίνηση έχει σαν στόχο να οδηγήσει και σε μεγαλύτερη συσπείρωση της παράταξης, η οποία βρίσκεται σύμφωνα με τις έρευνες γνώμης μόλις στο 56%, με τη ΝΔ να αιμορραγεί προς την Ελληνική Λύση (6%), τη Φωνή Λογικής (5%) και τους αναποφάσιστους με ποσοστό 20%, πολίτες που απλά δεν εμπιστεύονται σε αυτή τη φάση κανέναν.
Γι αυτό τον λόγο αν δεν γίνει συμβουλή δυσπιστίας από την αντιπολίτευση, η Κυβέρνηση μετά τις 27 Φεβρουαρίου και το συμπέρασμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, θα ζητήσει η ίδια να λάβει χώρα προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, όθεν να απαντηθούν όλες οι κατηγορίες και πάλι.
«Και ο ελληνικός λαός, ο οποίος σήμερα, ναι, είναι καχύποπτος και, ναι, μπορεί να πιστεύει πολλά πράγματα τα οποία εγώ θεωρώ ότι δεν είναι πραγματικά, να ακούσει αυτή τη συζήτηση και να βγάλει τα συμπεράσματά του» σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης.