«Ανεβάζουν στροφές» τα κόμματα ενόψει ευρωεκλογών — Μητσοτάκης: «Όχι στη χαλαρή ψήφο» – Περιοδεία σε 27 νησιά από Κασσελάκη

1 week ago 6

Μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφους στις ευρωεκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στον Άγιο Δημήτριο, ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να μπορέσουμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει -το τονίζω, δεν πρέπει- να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους συμπολίτες μας οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις διπλές εκλογές του 2023 (…) Οι ευρωεκλογές, όμως, φίλες και φίλοι, είναι μία εθνική κάλπη (…) Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του και στην αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα. Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης, φίλες και φίλοι.Εμείς μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα, οι άλλοι ασχολούνται με τα δικά τους εσωτερικά ζητήματα. Δεν με ενδιαφέρει όμως καθόλου, όπως προσέξατε, τι γίνεται στην αντιπολίτευση. Καθόλου. Ας λύσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου.Το δικό μου ζήτημα είναι πώς θα ξαναγυρίσουμε την Ελλάδα».

Τίποτα από όλα όσα πετύχαμε δεν θα είχαν υλοποιηθεί αν δεν είχαμε ισχυρή οικονομία, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για την στάση της αντιπολίτευσης. «Και βέβαια, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι χθες η Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό επειδή το υποδέχτηκαν οι αντίπαλοί μας με μια ειρωνεία, λες και είναι κάτι το οποίο δεν ενδιαφέρει τους πολίτες, να σας εξηγήσω με απλά λόγια ότι αν η οικονομία μας δεν πηγαίνει καλά, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι υψηλοί, αν τα δημόσια οικονομικά μας δεν είναι σε τάξη, αν το κράτος δεν μπορεί να δανείζεται με σχετικά χαμηλά επιτόκια, τότε τίποτα από όλα αυτά τα οποία σας είπα δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η μόνιμη απάντηση στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του εισοδήματος, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ακρίβεια, φίλες και φίλοι -δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας-, είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό (…) Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση η οποία αύξησε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 830 ευρώ. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 12 χρόνια. Αυτή η κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση που κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, αυξάνει τις συντάξεις (…) Η δεύτερη τετραετία, φίλες και φίλοι, είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών (…) Είναι η τετραετία των μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στάθηκε και στις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, οι οποίες είναι υλοποιούνται μετά το πρόγραμμα που δρομολόγησε η κυβέρνηση και αναφέρθηκε σε μια τυχαια συνάντηση του με μια γυναίκα. «Η κυρία Μαρία, μου είπε: “Είχα καιρό να κάνω μαστογραφία, αλλά όταν ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό μου, αξιοποίησα αυτή τη δωρεάν δυνατότητα που μου έδωσε η πολιτεία, έκανα μαστογραφία, βρήκα τον καρκίνο και σήμερα νοσηλεύομαι στον Άγιο Σάββα και θα γίνω καλά. Θα γίνω καλά”. Και είναι χιλιάδες οι ιστορίες τέτοιων γυναικών, που σώθηκαν από ένα προληπτικό πρόγραμμα το οποίο αυτή η κυβέρνηση δρομολόγησε».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην αντιμετώπιση του μεναστευτικού προβλήματος, τονίζοντας πως στην χώρα «εμείς καθορίζουμε ποιος μπαίνει», όχι οι λαθροδιακινητές. «Καταφέραμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας στην πράξη, μειώνοντας στο ελάχιστο τις μεταναστευτικές ροές. Από την άλλη, η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία μας έφερε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες να έρχονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να βγάζουν αμέσως βίζα και με αυτόν τον τρόπο να τονώνεται η τοπική οικονομία» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου επισημαίνοντας την ανάγκη για στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Πολυήμερη περιοδεία Κασσελάκη

Μια μέρα μετά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε περιοδεία σε 27 νησιά του Αιγαίου.

«Πηγαίνω να συναντήσω τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υγεία, την παιδεία και τις υποδομές» δήλωσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα μέσα σε κλίμα ενότητας παρουσιάστηκε  το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι όρθιοι στην αίθουσα χειροκροτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν ανέβηκε στο βήμα μετά από κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις που δέχεται.«Λοιπόν, εγώ έχω να πω σε όλο το σύστημα ένα πράγμα: Διαστρεβλώστε, βαρέστε, χτυπήστε. Δεν θα καταφέρετε τίποτα. Γιατί το μόνο θαύμα είναι αυτό εδώ. Είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Στο στόχαστρο Κασσελάκη βρέθηκαν οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω στο ψηφοδέλτιο υμνήτρια του Κασσιδιάρη. Δεν είμαι Μητσοτάκης, να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία που  γεννούν αποτροπιασμό. Δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω  στην Κοινοβουλευτική μου Ομάδα βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο “ο” ή “η” μπροστά από το όνομα ενός ανθρώπου που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν» είπε.

Αμέσως μετά την παρουσία του ψηφοδελτίου ο Στ. Κασσελάκης κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές σε μπαρ στου Ψυρρή.

«Ανεβάζουν στροφές» στην προεκλογική κούρσα

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης όπου συζήτησε με τοπικούς παράγοντες για τα σχέδια αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι σε σημαντικά εργα αποφασίζει ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας.

«Στις 9 Ιουνιου είναι ευκαιρία να αποδοκιμαστει ένα κλειστο συστημα εξουσιας του Μεγαρου Μαξιμου που αποφασιζει περιφρονώντας την τοπικη αυτοδιοικηση και την κοινωνια των πολιτων. Σχεδιάζει πισω από κλειστες πορτες και χαιδευει ισχυρα συμφεροντα και όχι την βελτιωση των πολιτων» είπε.

Στην Κοζάνη μετέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. «Ειμαι στην Κοζανη και τα 200 δις λιγνιτων θα μπορουσαν να γινουν θησαυρός ολων των Ελληνων και να παιρνουν συνταξεις 2-3 χιλιαδες ευρω ο καθενας αν αντιγραφαμε μοντελο Νορβηγιας συν τις εξορύξεις» είπε.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της ΕΕ και της στρατηγικής του κεφαλαίο τονίζει το ΚΚΕ.

Με επιστολή του προς την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ο Αλέξης Χαρίτσης ζητά τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές. «Να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουμε πολιτικά την άνοδο της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη» αναφέρει.

Οκτω χρόνια ζωής κλείνει σήμερα η Πλεύση Ελευθερίας. «Και σήμερα, ανήμερα στα γενέθλιά μας, υποβάλαμε τον συνδυασμό μας για τις Ευρωεκλογές!!! Ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα μας, για τη δουλειά, το χαμόγελο, την καλή διάθεση, την υπομονή, τα μπαλόνια, και…την τούρτα γενεθλίων στο τέλος!» αναφέρει η πρόεδρος του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s.

Αντιπαράθεση για την Οικονομία

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τον Παύλο Μαρινάκη να ασκεί έντονη κριτική στο Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ως προς το που καταλήγουν. Που καταλήγουν; Στα “λεφτόδεντρα”. Που καταλήγουν; Στις συντάξεις 3.000 χωρίς κοστολόγηση. Δηλαδή, η σύνταξη 3.000 ευρώ, που έγινε 4.000 την επόμενη μέρα του Βελόπουλου, με τον μηδενισμό ΦΠΑ σε κάποια αγαθά, που κοστίζει 2,3 δισ. ευρώ το χρόνο του κ. Κασσελάκη, έχουν ένα κοινό παρονομαστή, που είναι τα “λεφτόδεντρα”» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Στο μεταξύ, σχόλιο του Νίκου Φαραντούρη για την ελληνική οικονομία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πειραιώς. To στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έριξε τη χώρα στα βράχια. «…Πως το BBB της επενδυτικής βαθμίδας επηρεάζει τον Έλληνα και την Ελληνίδα» αφού «δεν τρώγεται», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Φαραντούρη, ο οποίος δικαιωματικά παίρνει -προς το παρόν- το πρώτο βραβείο λαϊκισμού για την προεκλογική περίοδο, εξηγεί γιατί επί χρόνια, όταν όλη η Ευρώπη αναπτυσσόταν, κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα, με την οικονομία μας στην κατηγορία σκουπίδια και τη χώρα μας μαύρο πρόβατο διεθνώς!» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Μίλτος Σακελλάρης – Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-