Απάντηση Μόσχας σε Μητσοτάκη: “Μην προδώσεις, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!”

3 months ago 10

Φωτογραφία: Twitter

07/03/2024 23:00

|

THESTIVAL TEAM

Απάντηση στις αναφορές στήριξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία τόσο κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό, όσο και στην ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ, έδωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η Ζαχάροβα επικαλέστηκε τον Μίκη Θεοδωράκη, και τόνισε πως «δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον»

Η ανάρτηση της Μαρίας Ζαχάροβα

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, το οποίο οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας πτοήσετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί”. Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

Πρώτον, δεν εκφοβίσαμε και δεν εκφοβίζουμε την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης η Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη θα είμαστε πάντα εχθρός.

Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, πέρασα από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Ήταν επίσης εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-