Σκέρτσος σε Ανδρουλάκη: Να γίνεται διάλογος και όχι πετροπόλεμος με ατεκμηρίωτες επιθέσεις

2 months ago 9

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «...θα περίμενα να μην επαναληφθεί το αλόγημα που έχουν κάνει και κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κουνούν το δάχτυλο με στρηνιασμός και με αλαζονεία προς βουλευτές, οι οποίοι διαφωνούν ή θα απέχουν. Νομίζω ότι θα πρέπει να δείτε τον καθρέφτη του κόμματός σας».

Επιπλέον, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και εισηγητής του νομοσχεδίου άφησε αιχμές για το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο»

«Έχετε κι εσείς τέτοιους βουλευτές από ότι μαθαίνουμε και θα φανεί στην κάλπη. Αλλά είναι καλύτερα να προσεγγίζουμε αυτό το θέμα με μεγαλύτερη αυτεπίγνωση και με περισσότερη μετριοπάθεια και να μην κουνάμε το δάχτυλο τόσο στα υπόλοιπα κόμματα όσο και στην κοινωνία για ένα δύσκολο θέμα το οποίο είναι φορτισμένο αξιακά και ταυτοτικά. Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, διότι υπάρχουν 5 κόμματα τα οποία υποστηρίζουν μια νομοθετική πρωτοβουλία. Δεν συμβαίνει συχνά αυτό. Είναι μια στιγμή γιορτής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο που απαντά σε αιτήματα μιας μειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, που επιτέλους δικαιώνεται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε.

Η απάντηση σε Ανδρουλάκη

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη και σ΄οσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το κράτος δικαίου. «Τα ζητήματα του κράτους δικαίου, που τίθενται μετ' επιτάσεως από κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμώ ότι έρχονται και επανέρχονται σαν φύλλο συκής διότι είναι υποχρεωμένα να υπερψηφίσουν αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία που έρχεται από τη ΝΔ. Και η σημερινή έκθεση του Economist, που κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των 20 καλύτερων Δημοκρατιών, είμαστε υψηλότερα από άλλες πολύ σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες, οικονομίες και δημοκρατίες, δείχνει τα πολιτικά κίνητρα και τις πολιτικές σκοπιμότητες που επικράτησαν σε αυτό το ψήφισμα στο οποίο αναφέρεστε στο Ευρωκοινοβούλιο. Και όχι κύριε Ανδρουλάκη, όταν αναφέρεστε στους φιλελεύθερους θα πρέπει να γνωρίζετε και να λέτε δημόσια και να λέτε στην Βουλή και στην κοινωνία ότι ήταν η κυρία Φαν Χέρτ και ο κύριος Κύρτσος, εκ μεταγραφής αυτοί, οι οποίοι έφεραν το ψήφισμα αυτό στους φιλελεύθερους για να πάρουν και την δική τους υπογραφή».

Ο 'Ακης Σκέρτσος κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη και όλα τα κόμματα όταν θα δημοσιευθούν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα τον Ιούνιο, η Έκθεση Διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, επίσης τον Ιούνιο, να κάνουμε μια συζήτηση για την ανέλιξη που θα καταγράψει - με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις επιτροπές αυτές - η χώρα μας σε όλες τις συστάσεις που δέχεται. «Μας ενδιαφέρει η ποιότητα του κράτους δικαίου στη χώρα μας και μας ενδιαφέρει επίσης να γίνεται ένας εποικοδομητικός συνδιάλεξη ουσίας και όχι πετροπόλεμος με ατεκμηρίωτες επιθέσεις και ισχυρισμούς», κατέληξε.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-