«Μια διαφωνία» η αιτία των πυροβολισμών στο Κάνσας – Ένας νεκρός και 22 τραυματίες

1 month ago 10

“Μια διαφωνία μεταξύ αρκετών ατόμων που τελείωσε με πυροβολισμούς“: η αρχηγός της αστυνομίας του Κάνσας Σίτι εξήγησε σήμερα την αιτία των πυροβολισμών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου χθες στην πόλη αυτή του Μιζούρι, στις κεντρικές ΗΠΑ, που γιόρταζε τη νίκη της στο Super Bowl.

Οι προκαταρκτικές αποκαλύψεις της έρευνας έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση με την τρομοκρατία ή με έναν εθνικό βίαιο εξτρεμισμό”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Στέισι Γκρέιβς.

“Όπως αναφέρθηκε χθες, έχουμε άτομα υπό κράτηση, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι”, δήλωσε η Στέισι Γκρέιβς, η οποία είχε ανακοινώσει χθες τρείς συλλήψεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν τη νίκη της ομάδας των Kansas City Chiefs στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, με παρέλαση στον δρόμο της πόλης όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στον χώρο στάθμευσης του σιδηροδρομικού σταθμού Union Station, προς το τέλος της γιορτής.

Ένας νεκρός και 22 τραυματίες είναι ο συνολικός απολογισμός, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Λίζα Λόπες, παρουσιάστρια του ραδιοφώνου, της οποίας ο θάνατος ανακοινώθηκε από τον σταθμό της το βράδυ της Τετάρτης, ήταν 43 ετών.

“Είχαμε έναν θάνατο επί τόπου, οκτώ τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, επτά σε σοβαρή κατάσταση και έξι με ελαφρά τραύματα”, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των πυροσβεστών της πόλης, Ρος Γκράντισον. Από τους τραυματίες “περισσότεροι από τους μισούς είναι μικρότεροι των 16 ετών”, διευκρίνισε.

Το νοσοκομείο παίδων Mercy ανακοίνωσε ότι έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε 12 ασθενείς, εκ των οποίων 11 παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών. “Εννέα παιδιά τραυματίστηκαν από σφαίρα”, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, διευκρινίζοντας ότι οι γιατροί περιμένουν πως όλοι οι τραυματίες που νοσηλεύτηκαν θα αναρρώσουν από τα τραύματά τους και εννέα εξ αυτών έχουν πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η αστυνομία απηύθυνε ξανά έκκληση για μαρτυρίες από οποιονδήποτε “παρατήρησε απευθείας τους πυροβολισμούς, έχει βίντεο με τους πυροβολισμούς ή είναι θύμα των πυροβολισμών που δεν έχει ακόμη αναφερθεί” στις αρχές.

Μια πλατφόρμα του FBI τέθηκε σε λειτουργία επίσης για τη συλλογή βίντεο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Η Στέισι Γκρέιβς εξήρε επίσης όσους “σταμάτησαν σωματικά ένα άτομο ύποπτο για εμπλοκή στην υπόθεση”. Ήταν δύο οπαδοί των Kansas City Chiefs που πήγαν στην παρέλαση για να γιορτάσουν και αφού ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έτρεξαν και σταμάτησαν έναν άνδρα που θεωρήθηκε ύποπτος ότι πυροβόλησε. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται από την αστυνομία μαζί με άλλους δύο.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει θεατές να κυνηγούν ένα άτομο που φοράει κουκούλα προτού το ρίξουν στο έδαφος και το ακινητοποιήσουν.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των τραγωδιών που προκαλούν τα πυροβόλα όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας το πολύ βαρύ τίμημα για την εξάπλωσή τους σε όλη τη χώρα και την ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε και πάλι το Κογκρέσο να νομοθετήσει για να σταματήσει η ένοπλη βία στη χώρα.

Μιλώντας για “τραγωδία”, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι προσεύχεται “για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο Κάνσας Σίτι”, αλλά και “για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτήν την παράλογη επιδημία ένοπλης βίας που μας ξεκληρίζει”.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι, που ήταν παρών μαζί με την οικογένειά του στην παρέλαση δηλώνει “οργισμένος”. Για τον Κουίντον Λούκας, μια παρέλαση για τον εορτασμό μιας νίκης στο Super Bowl, “είναι μια μέρα που πολλοί άνθρωποι ελπίζουν να θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους, και αυτό που δεν θα πρέπει να θυμούνται είναι η απειλή που θέτει η ένοπλη βία”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-