Απογευματινά χειρουργεία: Πρεμιέρα σε 7 νοσοκομεία – Συνολικά 150 ετοιμάζονται

1 month ago 14

Την Τρίτη, 12 Μαρτίου, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Πρόκειται για το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη αναμονή σε τακτικά χειρουργεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που επισημαίνει πως «ο κόσμος που περίμενε τόσο καιρό, θα μπορεί πλέον να χειρουργηθεί».

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία και σε Ευαγγελισμό, Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γ. Γεννηματάς), ΑΧΕΠΑ, Σωτηρία, Άγιο Παύλο (Θεσσαλονίκη) και Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Τα νομοθετήσαμε το 1992…»

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι πάνω από 150 νοσοκομεία έχουν δηλώσει ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία, κάτι που σημαίνει ότι έχουν το αναγκαίο προσωπικό για αυτό.

«Τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία που θα γίνουν την Τρίτη είναι άνθρωποι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων γιατί αναμένουν να χειρουργηθούν από το 2020», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρόκειται «για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μετά από 40 χρόνια γιατί για πρώτη φορά τα συζητήσαμε και τα νομοθετήσαμε το 1992».

Σύμφωνα με τον υπουργό «είναι καταπληκτική είναι η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου το 100% του προσωπικού δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία».

 Οι κατηγορίες και το κόστος

Το κόστος των απογευματινών χειρουργείων κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εμπίπτει η επέμβαση.

Ο ασθενής θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ποσά που αφορούν στις αμοιβές του προσωπικού και στα έξοδα του Νοσοκομείου για τη λειτουργία του, πέραν του τακτικού ωραρίου. Τα ποσά αποτελούν έσοδα του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό.

Οι κατηγορίες που καθορίζουν τό κόστος 

 

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-