Κουτσούμπας: Αναγκαίο να παλέψουμε για ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο

3 weeks ago 3

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, παρακολουθώντας όλες αυτές τις εξελίξεις και την ενημέρωση που είχαμε από την ΚΕ του ΑΚΕΛ, αλλά και όλη την κυπριακή πολιτική ηγεσία για την πιθανότητα αρνητικών εξελίξεων, εκτός από τη στασιμότητα που υπάρχει στο ζήτημα. Επαναβεβαιώσαμε, ακριβώς στα 50 χρόνια αυτής της διπλής, της μεγάλης τραγωδίας -που εξακολουθεί να είναι τέτοια- της εισβολής και κατοχής μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την τουρκική πλευρά, την αναγκαιότητα να παλέψουμε για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος, όχι για 2 κράτη, με μια και μόνη κυριαρχία, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και άλλων. Και βεβαίως χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς κατοχικά στρατεύματα με έναν λαό νοικοκύρη πραγματικά στον τόπο του».

Σήμερα Παρασκευή το απόγευμα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρέσβη στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση των «Αποδελτιώσεων» της Σεμίνας Διγενή, στην παλιά Λευκωσία.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κύπρο περατώνεται την Κυριακή 31 Μάρτη, με διάλεξη του Δημήτρη Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ, στην Λευκωσία.

Δ. Κουτσούμπας: Παρότι η κράτος πήρε ψήφο εμπιστοσύνης , διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

«Παρότι η κράτος του κυρίου Μητσοτάκη πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 159 βουλευτές στην ελληνική Βουλή, ο ελληνικός έθνος εκφράζει τη κακορρημοσύνη του απέναντι στην κράτος αυτή» ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις από την Κύπρο.

«Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ιδιαίτερα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ με επικεφαλής τον κύριο Μητσοτάκη. Δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, επαγγελματιών, επιστημόνων, νέων, φοιτητών, φοιτητριών, που αφορά βεβαίως και το ανοσιούργημα στα Τέμπη που μένει επιπλέον στα σκοτάδια και σε πλήρη συγκάλυψη εκ μέρους του κράτους και της κυβέρνησης. Αλλά και για μια σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν το λαϊκό εισόδημα, που αφορούν την ακρίβεια, την ανεργία, προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τακτοποίηση και ο εργαζόμενος έθνος στη χώρα μας, αλλά και τα τεράστια προβλήματα στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την ιδιωτικοποίησή του, στον τομέα της παιδείας, με την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πανεπιστημίων, τα προβλήματα των αγροτών που επιπλέον δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις από τις πλημμύρες, δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους και μια σειρά άλλα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός» προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Η γνήσια αντιπολίτευση βρίσκεται στους δρόμους και το ΚΚΕ βρίσκεται εκεί στους δρόμους του αγώνα, να παλέψει μαζί με όλο τον λαό καλώντας τον σε συμπόρευση μαζί του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δώσουμε και όλες τις επόμενες μάχες.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-