Θεσσαλονίκη: Φοιτητές «τσίκνισαν»… τα πτυχία τους (βίντεο)

3 weeks ago 4

Σε μια συμβολική δράση προχώρησαν φοιτητές και φοιτήτριες λόγω Τσικνοπέμπτης, μια μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές «τσίκνισαν»… τα πτυχία τους. Έκαψαν τα πτυχία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

INTIME NEWS

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αντιδρούν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο, με καταλήψεις σε μια σειρά από σχολές τις χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

«Η ταβέρνα Μητσοτάκη»

Μιλώντας στη «Ν» η Ιωάννα Μπούτζα, φοιτήτρια, μέλος του ΔΣ του ΠΑΜΑΚ, εκλεγμένη με το «Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών», που συμμετείχε στην συμβολική αυτή δράση, τόνισε: «Βρισκόμαστε 1 μέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου – ταφόπλακα στα δημόσια πανεπιστήμια. Εδώ και 2 μήνες παλεύουμε με νύχια και με δόντια απέναντι σε μία κυβέρνηση της Ν.Δ. που μας αντιμετωπίζει είτε ως μειοψηφίες είτε ως τρομοκράτες».

Και προσθέτει: «Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών/-τριών θεωρήσαμε πως πρέπει με κάποιον τρόπο να εκφράσουμε το συναίσθημα πως δεν είμαστε εμείς οι παράλογοι που ζητάμε Δημόσιο πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας, αλλά αυτοί που στον βωμό του κέρδους ξεπουλάνε εκατοντάδες χρόνια εκπαίδευσης, κοινωνικής εξέλιξης και έρευνας. Και ιδού: η «ταβέρνα Μητσοτάκη». «Ξεπουλάνε» τα πτυχία μας όπως οι ταβέρνες τα φαγητά την Τσικνοπέμπτη. Μόνο που η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίζει με τις ζωές μας για το κέρδος και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Οι φοιτητικοί σύλλογοι την Παρασκευή 8/3 στην Αθήνα δεν θα το επιτρέψουν. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι τέλους».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-