Η πιο φονική αράχνης της Βρετανίας τσίμπησε 5χρονη - Πως σώθηκε το κορίτσι

1 month ago 20

Το γεγονός ότι η μικρή Λίλυ λάμβανε φαρμακευτική ανατροφή για αμυγδαλίτιδα όταν την τσίμπησε η δηλητηριώδης αράχνη (ψεύτικη χήρα), στάθηκε σωτήρια για το μικρό κορίτσι.

Γλίτωσε με εξανθήματα στο σώμα της και προσωρινή αδυναμία βάδισης για μερικές ημέρες.

Η μικρή Λίλυ Χόντγκσον σύμφωνα με τον Βρετανικό τύπο δεν κατάλαβε ότι την είχε τσιμπήσει αράχνη όταν είπε στη μαμά της ότι την πονούσε ο αστράγαλός της και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Την ίδια στιγμή το κοριτσάκι είχε φαγούρα σε όλο το σώμα και το πρόσωπό του και οι γονείς του υπέθεσαν ότι επρόκειτο για αλλεργική αντίδραση στο φαγητό, οπότε του έδωσαν αντισταμινικά.

Ωστόσο το ίδιο βράδυ η μαμά ξύπνησε σοκαρισμένη και βρήκε την κόρη της γεμάτη εξανθήματα.

«Ξύπνησα στις 3 τα ξημερώματα καθώς ένιωθα τη Lily ζεστή δίπλα μου. Άναψα το φως και παραλίγο να ουρλιάξω όταν είδα το πρόσωπό της. Την ξύπνησα και ήταν καλυμμένη κυριολεκτικά από την κορυφή ως τα νύχια με εξανθήματα. Το χειρότερο ήταν όταν το εξάνθημα με τη φαγούρα έφτασε στα μαλλιά της και ως τα δάχτυλα των ποδιών της, 24 ώρες αργότερα. Ο αστράγαλός της πονούσε την επόμενη μέρα και αρνιόταν να περπατήσει».

Το πρωί, η μαμά πήγε τη μικρή στο τοπικό του φαρμακείο όπου της είπαν ότι επρόκειτο για κάποιο τσίμπημα και έπρεπε να τη δει επειγόντως γιατρός.

'Britain's astir unsafe spider' strikes girl, 5, successful Hampshire https://t.co/rkzVulIOLA via @MailOnline

— Rosy Knight (@RosyKnight) February 21, 2024

«Πήγαμε σε παιδίατρο ο οποίος μου είπε ήταν δάγκωμα από μια αράχνη που συχνάζει συχνά μέσα στα σπίτια και τα ντουλάπια. Είπε ότι δεν είχε ξαναδεί περίπτωση που να έχει μια τόσο σοβαρή αντίδραση σαν της Lily».

«Δεν έχουμε επίνοια πότε δέχτηκε το τσίμπημα ή τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Εκείνη την ημέρα ήταν στους γονείς μου και έπαιζε σε εσωτερικό χώρο, περπάτησε τα 3 λεπτά με τα πόδια ως το σπίτι μας και στη συνέχεια έπαιξε σε εσωτερικό χώρο στο σπίτι μας», είπε η μαμά του κοριτσιού.

Και συνέχισε: «Η Lily έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντισταμινικά για αμυγδαλίτιδα και λοιμώξεις των αυτιών, οπότε μας είπαν να συνεχίσουμε με αυτά, καθώς αυτά θα μας είχε συνταγογραφήσει ούτως ή άλλως. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η αντίδραση αν η Lily δεν έπαιρνε ήδη αντιβιοτικά και αντισταμινικά. Θα ήταν πολύ χειρότερη;»

Παρά τη φαγούρα και κάποια δυσκολία στο περπάτημα, η Lily τα κατάφερε μια χαρά.

Τα εξανθήματά της υποχώρησαν μετά από τέσσερις ημέρες και είναι κυρίως απογοητευμένη που το τσίμπημα δεν της πρόσφερε υπερδυνάμεις «όπως ο Spider-Man».

Η ψεύτικη χήρα θεωρείται ευρέως ως η πιο επικίνδυνη αράχνη που αναπαράγεται στη Βρετανία, σύμφωνα με αρχείο του 2020 του Clive Hambler, ζωολόγου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-