Υεμένη: Έκρηξη κοντά σε ελληνόκτητο πλοίο

2 months ago 7

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Star Nasia με σημαία Νησιών Μάρσαλ, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

UKMTO WARNING 028 UPDATE 001

ATTACKhttps://t.co/qlApy9q9pq#MaritimeSecurity #MarSec pic.twitter.com/LBx9fSH93L

— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO) February 6, 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Νέες επιθέσεις των Χούθι – Μικρές ζημιές σε πλοίο

Νωρίτερα, μικρές ζημιές προκλήθηκαν σε πλοίο που έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Χοντέιντα της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις «σε βρετανικό και αμερικανικό πλοίο».

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφάλειας, εξειδικευμένης στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, Ambrey, το εμπορικό σκάφος Morning Tide με σημαία Μπαρμπέιντος που ανήκει σε βρετανική εταιρεία υπέστη μικρές ζημιές από drone, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Morning Tide, Furadino Shipping, δήλωσε στο Reuters ότι το σκάφος πλέει χωρίς πρόβλημα, ωστόσο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Ναυτιλιακή αγορά: Η γεωπολιτική κρατά το «πηδάλιο» το 2024

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-