Χ. Γουάινστιν: Ακυρώνεται η καταδίκη του για βιασμό το 2020 γιατί δεν είχε «δίκαιη δίκη»

1 week ago 1

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό το 2020 ανατράπηκε, με την αιτιολογία ότι δεν είχε δίκαιη δίκη.

Το Εφετείο έκρινε ότι οι εισαγγελείς είχαν τη δυνατότητα να καλέσουν μάρτυρες των οποίων οι ισχυρισμοί δεν αποτελούσαν μέρος των κατηγοριών εναντίον του.

Τι αναφέρει η απόφαση

Η απόφασή του ανέφερε ότι αυτό σήμαινε πως δικάστηκε με βάση τη συμπεριφορά του παρελθόντος και όχι αποκλειστικά για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκε.

Ο 72χρονος Γουάινστιν θα παραμείνει στη φυλακή για μια ξεχωριστή καταδίκη για βιασμό.

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση 4-3 την Πέμπτη, αναφέροντας ότι η δίκη «λανθασμένα έκανε δεκτή μαρτυρία για μη κατηγορούμενες, υποτιθέμενες προηγούμενες σεξουαλικές πράξεις εναντίον προσώπων άλλων από τις καταγγέλλουσες των υποκείμενων εγκλημάτων».

«Η επανόρθωση για αυτά τα κατάφωρα σφάλματα είναι μια νέα δίκη».

Ένας από τους διαφωνούντες δικαστές δήλωσε ωστόσο ότι με την απόφαση αυτή, «το Δικαστήριο αυτό συνεχίζει να ανατρέπει τα σταθερά κέρδη για τα οποία οι επιζώντες της σεξουαλικής βίας έχουν αγωνιστεί στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας».

Αντιμετώπισε δύο δίκες: στη Νέα Υόρκη, όπου καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση το 2020 για τον βιασμό δύο γυναικών- και στην Καλιφόρνια, όπου καταδικάστηκε σε 16 χρόνια για τον βιασμό μιας γυναίκας σε ένα ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς.

Πηγή: BBC

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-