Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε σήραγγα της Χαμάς όπου κρατούνταν όμηροι

3 months ago 15

Σήραγγα της Χαμάς στην οποία, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, κρατούνταν περίπου 20 όμηροι, ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι, στη σήραγγα υπήρχαν ένας αποθηκευτικός χώρος, πέντε μικρά δωμάτια πίσω από μεταλλικά κάγκελα, τουαλέτες, στρώματα, ακόμη και ζωγραφιές ενός παιδιού το οποίο απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο.

Ισραήλ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ

Κανένας όμηρος δεν βρισκόταν στη σήραγγα όταν την ανακάλυψαν οι δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόγειου λαβύρινθου και είπε ότι έφερε στο σημείο δημοσιογράφους για να καταγράψουν τα ευρήματα προτού να καταστρέψει τη σήραγγα.

𝐓𝐡𝐞 @IDF 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐚𝐥𝐞𝐝 𝐢𝐦𝐚𝐠𝐞𝐬 𝐨𝐟 𝐚𝐧 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫𝐠𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝 𝐭𝐮𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐰𝐡𝐞𝐫𝐞 𝐇𝐚𝐦𝐚𝐬 𝐭𝐞𝐫𝐫𝐨𝐫𝐢𝐬𝐭𝐬 𝐡𝐞𝐥𝐝 𝐬𝐞𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐈𝐬𝐫𝐚𝐞𝐥𝐢𝐬 𝐡𝐨𝐬𝐭𝐚𝐠𝐞 𝐢𝐧 #𝐆𝐚𝐳𝐚 .

🔴 A small, caged space, 20 meters underground.

🔴 Drawings by a little… pic.twitter.com/tXJcPMxNPE

— Israel ישראל 🇮🇱 (@Israel) January 20, 2024

Η είσοδός της, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ήταν στο σπίτι ενός μέλους της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, όπου επικεντρώνονται οι μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι στρατιώτες μπήκαν στη σήραγγα όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τρομοκράτες, ξεκίνησε μάχη που τελείωσε με την εξόντωση των τρομοκρατών», είπε ο Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι ο χώρος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-