Π. Μαρινάκης σε Σ. Κασσελάκη για Τέμπη: Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική πάνω στον πόνο ανθρώπων

1 month ago 5

«Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν οποιοδήποτε τραγικό γεγονός για να κάνουν πολιτική καριέρα, για να χτίσουν αφήγημα. Δεν έχουν αντιπρόταση. Κάνουν πολιτική ακόμη και στις πλάτες συγγενών, ακόμα και στο όνομα θυμάτων. Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων. O κάθε Κασσελάκης εάν θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε συγκάλυψη να φέρει στοιχεία γι΄αυτό να τα καταθέσει αλλιώς να σταματήσει τώρα να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων» απάντησε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης πως στο δυστύχημα στα Τέμπη «η κυβέρνηση προστατεύει τον Κώστα Καραμανλή και το ένα τζάκι προστατεύει το άλλο» αλλά και πως είναι ανοιχτός να διερευνηθούν όποιες ευθύνες υπάρχουν και για τον Χρήστο Σπίρτζη. Όσον αφορά στον Χ. Σπίρτζη ο κ. Μαρινάκης είπε πως «Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019 που είχε τη δυνατότητα δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών».

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει όλα στο φως. Όλα πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη. Όμως για να κάνει σωστά τη δουλειά της πρέπει να το αφήσουμε να γίνει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και μακριά από κορώνες λαϊκισμού και σε καμία περίπτωση με το να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να πάρουμε όλοι μια απόσταση από την έρευνα της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Η συνέντευξη του κ. Κασσελάκη ήταν γεμάτη με αόριστες αναφορές και συκοφαντίες άνευ κανενός επιχειρήματος. Ο κ. Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2019 που είχε τη δυνατότητα δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών. Άρα για τον Σπίρτζη ο Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς. Αλλαγή στην συγκεκριμένη πρόβλεψη έγινε μετά το 2019 από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον εξομοιώνεται η προθεσμία παραγραφής των υπουργών με τους υπόλοιπους πολίτες.

Δεν συμφωνούμε με τον συλλογισμό ότι υπάρχει ποινική ευθύνη υπουργών

Επιπλέον σημείωσε πως «σπεύδω να διαχωρίσω τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αναληφθεί με τις ποινικές ευθύνες»

Εξαιτίας της καθυστέρησης της σύμβασης 717, κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με τον θάνατο των συμπολιτών μας στα Τέμπη. Υπάρχει δηλαδή ποινική ευθύνη υπουργών. Εμείς με αυτό τον συλλογισμό δεν συμφωνούμε και θεωρώ ότι οποιοσδήποτε νομικός αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο στερείται λογικής.

Και πρόσθεσε κάποιοι από την αντιπολίτευση μίλησαν για ντροπή. Ντροπή είναι η τυμβωρυχία. Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών. Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων, πάνω στο όνομα θυμάτων. Κάποιοι από την αντιπολίτευση μίλησαν για ντροπή. Ντροπή είναι η τυμβωρυχία. Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδώσει ευθύνες σε όποιον ανήκουν, αλλά χωρίς να λαϊκίζουμε και να διακινούμε fake news.

O κάθε Κασσελάκης εάν θεωρεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε συγκάλυψη να φέρει στοιχεία γι΄αυτό να τα καταθέσει αλλιώς να σταματήσει τώρα να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-