Γαλάζια απόβαση στη Μακεδονία - Σύγκρουση στο πεδίο με την άκρα δεξιά

1 week ago 1

Προστασία των συνόρων, αντιμετώπιση κρίσεων, μείωση των μεταναστευτικών ροών, ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με πανισχυρους συμμάχους, εκσυγχρονισμός του στρατεύματος, αντιμετώπιση του Ερντογάν, είναι λίγα μόνο από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την ανάβαση του στη«φωλιά» της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και μικρών μη ανισχνεύσιμων δημοσκοπικά κομματιδίων της άκρας Δεξιάς.

Ο Καβαλιώτης πολιτικός υπηρέτησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 2019 ως και το 2023, γνωρίζει άπταιστα τι είδους άμυνα παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία και που βρίσκεται τώρα το στράτευμα. Τι έγινε στην πράξη και όχι στα λόγια όπως λένε επιτελείς του Μαξίμου. Βρέθηκε στο πλευρό του Πρωθυπουργού στην διάλεξη του στο Κογκρέσσο και στην επίσκεψη στο Λευκό Οίκο και επισκέφθηκε τα ναυπηγεία του Ομίλου «Naval Group» στη Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι φρεγάτες κλάσεως FDI.

Στη γωρυτός του Νίκου Παναγιωτόπουλου και ένα κρίσιμο ερώτημα προς «δυσαρεστημένους» νεοδημοκράτες και πληγωμένους ψηφοφόρους της δεξιάς. «Ποιός θα πάει στην Ευρώπη να συζητήσει και να διαπραγματευτεί το αμυντικό ευρωομόλογο» σχολιάζουν γαλάζια στελέχη. «Ποιός θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα» αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα λάβουν υπ' όψιν τους οι ψηφοφόροι προσθέτουν.

Στη Μακεδονία θα βρεθούν σύντομα και οι Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης μεταξύ άλλων.

«Το μέτωπό μας είναι ακριβώς εκείνες οι δυνάμεις, οι οποίες είχαν τα νησιά μας να βουλιάζουν από τους μετανάστες, δεν ήθελαν να δημιουργηθεί ο φράχτης», σχολίασε ο κ.Βορίδης ζητώντας από τους ψηφοφόρους να κάνουν «μια σταθερή στάθμιση».

Τετ α τετ με δυσαρεστημένους

Ταυτόχρονα όμως, μαζί με την ομάδα κρούσης της ΝΔ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα καθώς γνωρίζει την Βόρεια Ελλάδα. Τις δυνάμεις που ασκούν επιρροή, τα κάστρα των αντισυστημικών κομμάτων και την επιρροή της Εκκλησίας.

Σε όλα τα προβληματικά για τη Νέα Δημοκρατία σημεία στην περιφέρεια θα χτυπήσει η ομάδα κρούσης, έχοντας επίγνωση πως δεν μπορεί να κάμψει τελείως αντισυστημικές δυνάμεις αλλά σίγουρα μπορεί να περιορίσει τις απώλειες.

Υπενθυμίζεται πως στις τάσεις της Opinion Poll καταγράφεται ότι ειδικά στις περιφέρειες της Μακεδονίας, η ΝΔ αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με ποσοστό 25,7% και με την Ελληνική Λύση να φτάνει στο 12,6%, κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάνω από το ΠΑΣΟΚ.

Οι απώλειες που έχει στα δεξιά της η Νέας Δημοκρατία μάλιστα, ανεβαίνουν στο 21,9% αν συνυπολογιστούν και τα ποσοστά των κομμάτων του Δημήτρη Νατσιού και του Βασίλη Στίγκα.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου παρατηρούν την αύξηση των ποσοστών των κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζουν από τη μια οτι υπάρχει πολυδιάσπαση, ένα ρωσόφιλο κόμμα, ένα θρησκευτικό και ένα που θυμίζει χρυσή αυγή όπως σχολιάζουν, από την άλλη όμως αναγνωρίζουν πως στις ευρωεκλογές η εκλογική συμπεριφορά είναι διαφορετική.

Θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα

Είναι ξεκάθαρο πως μόνο ελαφρά δεν παίρνει η Κυβέρνηση την πάλη των ευρωεκλογών. «Θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα» τονίζουν οι πιο στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Οι πολίτες θα κληθούν να αξιολογήσουν το συνολικό έργο της Κυβέρνησης και να θυμηθούν τις κρατικές ενέργειες για μείωση της φορολογίας και αύξηση του εισοδήματος.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-