CPI: Aνοδική πορεία για την επόμενη τριετία

1 month ago 4

Aύξηση του κύκλου εργασιών κατά την επόμενη τριετία αναμένει η CPI, με παράλληλη διεύρυνση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους της. Όπως τόνισε η διοίκηση της εισηγμένης στο πλαίσιο της ενημέρωσης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο κύκλος εργασιών της CPI από τα 18,5 εκατ. ευρώ που έκλεισε τον Ιούνιο 2023 (έκδοση ετήσιων λογιστικών καταστάσεων κάθε 30/6), θα διαμορφωθεί στη φετινή χρήση κοντά στα 19,5 εκατ. ευρώ, στην επόμενη στα 21 εκατ. και στη μεθεπόμενη στα 25-26 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το περιθώριο EBITDA (EBITDAπρος κύκλο εργασιών) προβλέπεται να διευρυνθεί από 6% στη φετινή χρήση, στο 6,3% στην επόμενη και στο 6,7% σε αυτή που θα λήξει τον Ιούνιο του 2026.

Η διοίκηση της CPI επεσήμανε πως η άνοδος των οικονομικών της μεγεθών θα βασιστεί κυρίως σε οργανική ανάπτυξη, ωστόσο εξετάζει θέματα συνεργειών και οικονομιών κλίμακας. Προτεραιότητά της είναι η ενίσχυση της δραστηριότητάς της και του εύρους των υπηρεσιών που διαθέτει γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετο κύκλο εργασιών μεταξύ πέντε και δέκα εκατ. ευρώ, με ένα περιθώριο EBITDA στο 15%, έτσι ώστε μαζί με την υπάρχουσα δραστηριότητα οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας να φτάσουν  στα 25-30 εκατ. ευρώ σε ό,τι αφορά τα έσοδα και σε ένα περιθώριο EBITDAκοντά στο 8%.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη σύναψη τριών νέων συνεργασιών και ειδικότερα με την πολυεθνική Poly ( διεθνής εταιρεία στις λύσεις για υβριδικό περιβάλλον εργασίας), με την CPI να αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της στη χώρας μας, τη Milestone (πλατφόρμα λογισμικού στο κομμάτι του physical security), την Govee, η οποία δραστηριοποιείται στο μέτωπο του έξυπνου φωτισμού. Από τις τρεις αυτές συνεργασίες έχουν προκύψει μέχρι σήμερα επιπλέον έσοδα της τάξεως των 500.000 ευρώ και υπάρχουν υψηλότερες προσδοκίες για την επόμενη χρήση.

Επιπρόσθετα, ένα μέρος της ανάπτυξςη της CPI θα στηριχτεί στα έργα ψηφιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε μέσα από απ’ ευθείας συμμετοχή σε διαγωνισμούς, είτε ως προμηθευτής σχημάτων που θα αναλάβουν τα σχετικά έργα. Στο εξάμηνο της χρήσης (1/7/2023-31/12/2023) η εταιρεία παρουσίασε σημαντική αύξηση 11,7% στα έσοδα 6μήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 9,85 εκ. ευρώ έναντι 8,82 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα σταθερή στο 22%.

H λειτουργική κερδοφορία σημείωσε μικρή μείωση, με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 316 χιλ. ευρώ. Στο εννεάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31/3/2024, η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 4,3% (στα 14,55 εκατ. ευρώ) και ειδικότερα τα έσοδα από υπηρεσίες (υψηλότερο περιθώριο κέρδους) κατά 7,7%.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-