Δ. Ωραιοκάστρου: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Open Mall

3 months ago 11

Φωτογραφία: Intime

07/03/2024 14:38

|

THESTIVAL TEAM

Το έργο της κατασκευής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Ωραιοκάστρου, που θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά, θα ενισχύσει την οικονομία και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, θέτει σε τροχιά υλοποίησης η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» Ωραιοκάστρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρασαββίδης, Σοφία Δημητριάδου, Ευάγγελος Κανταρτζής και Χριστίνα Αλίρη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Παναγιώτης Κοτίδης.

«Θέτουμε σε τροχιά εκκίνησης την δημιουργία του Open Mall στο Ωραιόκαστρο, ενός έργου που πέρασε ”δια πυρός και σιδήρου”. Οι διαδικασίες για την υλοποίησή του ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση και στην πορεία δυστυχώς καθυστέρησαν λόγω δικαστικών προσφυγών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την αγορά του Ωραιοκάστρου, με στόχο να εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους του Δήμου μας, αλλά να αποτελεί πόλο έλξης και για καταναλωτές από άλλες περιοχές. Το έργο αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Δημοκρατίας, της κεντρικής αγοράς του Ωραιοκάστρου, και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής με πολύ καλές κριτικές. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων θα διαπλατυνθούν πεζοδρόμια, θα ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων, θα γίνουν παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή της αγοράς», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς ξεκινά επιτέλους ένα έργο ορόσημο για την αγορά του Ωραιοκάστρου. Το επόμενο διάστημα αναμένουμε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθούν. Κατανοούμε πως όταν γίνεται ένα έργο υπάρχει ταλαιπωρία. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, το αποτέλεσμα όμως είναι μόνιμο και θα αναβαθμίσει την αγορά. Θα συνεργαστούμε με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ώστε η υλοποίηση του έργου να είναι ομαλή», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης.

Το έργο

Οι παρεμβάσεις για την υλοποίηση του έργου αφορούν τη Λεωφόρο Δημοκρατίας από την οδό 25ης Μαρτίου έως την οδό Θεσσαλονίκης. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η υφιστάμενη οδός ήπιας κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνουν:

–  διεύρυνση πεζοδρομίων

– ανασχεδιασμός και νέα χάραξη του άξονα της υφιστάμενης οδού ήπιας κυκλοφορίας

– δημιουργία ισόπεδης οδού – πεζοδρομίων για την οπτική και αντιληπτική ενοποίηση του χώρου

– οριοθέτηση της οδού ήπιας κυκλοφορίας με παρτέρια πρασίνου (δεντροφύτευση και χαμηλή φύτευση)

– επανασχεδιασμός φωτισμού δημοσίου χώρου με νέα ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά σώματα (led)

–  οριοθέτηση περιοχής open mall με διακριτό τρόπο στις εισόδους

και, γενικότερα, παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά την αγορά του Ωραιοκάστρου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-