Δείτε LIVE: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

4 months ago 12

Φωτογραφία: Intime

08/03/2024 21:29

|

THESTIVAL TEAM

Με την ομιλία του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την οποία ζήτησαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ.

Αυτήν την ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής έχει διακόψει, κι από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε LIVE μετάδοση:

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης στη δευτερολογία του πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η συζήτηση επί του νομοσχεδίου είχε και ιστορικά χαρακτηριστικά, επειδή ορίζει μία νέα φάση στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας».

Σχετικά με την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ανέφερε πως «μία συζήτηση δεκαετιών, με την ψήφο μας απόψε ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», ενώ δεν παρέλειψε να στείλει τα δικά του μηνύματα: «Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όπως φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία. Σε εκείνους που δεν την υποστηρίζουν σήμερα, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, δεν έχετε τίποτε να φοβηθείτε και η ευθύνη είναι πάνω μας στην εφαρμογή για να μπορέσουμε να σας πείσουμε. Και θα το κάνουμε».

Κλείνοντας και καλώντας τους παριστάμενους να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελλάδα με αυτή την πράξη, ευθυγραμμίζεται με τον υπόλοιπο πλανήτη εκπαιδευτικά. Κλείνω με μία απλή σκέψη και σύσταση: Μετά από δεκαετίες συζήτησης,απόψε το βράδυ μπαίνει στα βιβλία του νόμου, γίνεται νόμος του κράτους, εκκινεί αυτή η μεγάλη ιστορική αλλαγή. Σας καλώ να την υπερψηφίσουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-