Δευτερολογία Σ. Φάμελλου για μη κρατικά ΑΕΙ: Κερδοσκοπική δραστηριότητα, αφού η μητρική παραμένει κερδοσκοπική

4 months ago 11

«Γιατί επιτρέπεται με την πληρωμή παροχής υπηρεσιών και δικαιωμάτων franchising ή μεταφορά κερδών στη μητρική κερδοσκοπική εταιρεία;» έθεσε το ερώτημα κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και σημείωσε «Άρα είναι κερδοσκοπική δραστηριότητα, αφού η μητρική παραμένει κερδοσκοπική. Θα μεταφέρονται έτσι τα κέρδη και μάλιστα σε εξωχώριες εταιρείες, ούτε καν στην Ελλάδα».

Κατητηγόρησε την κυβέρνηση πως προχωρά αντισυνταγματικά στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, σημειώνοντας πως «ο κύριος πρωθυπουργός έλεγε το 2019 ότι απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια» και σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να είναι απάντηση οι γνωμοδοτήσεις τριών συνταγματολόγων, ενώ είναι άλλες δέκα γνωμοδοτήσεις σε αντίθετη κατεύθυνση». Όπως τόνισε «εμείς λέμε ότι είναι πολλά τα λεφτά, τα κέρδη των κολλεγίων και των funds». Και έθεσε το ερώτημα «Για ποιο λόγο να επενδύσει το οποίο CVC fund, φερόμενο ως υποψήφιο επενδυτή για ιατρική ιδιωτική σχολή, εφόσον δεν πρόκειται να αποκομίσει κέρδος. Τι είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα;».

Επιπλέον έθεσε το ερώτημα «για ποιο λόγο μέχρι σήμερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν ήρθαν να επενδύσουν σε κολλέγια και γιατί να έρθουν τώρα».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην μεγάλη απόκλιση στο βαθμό εισαγωγής στην ιατρική στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο από αυτή στο μη κρατικό διερωτόμενος «Για ποιο λόγο στην Ιατρική (στο μη κρατικό πανεπιστήμιο να μπαίνεις με 9.000 μόρια, ενώ στο δημόσιο με 19.000 μόρια» και χαρακτηρίζοντάς το «αδικία».

Για τα δημόσια Πανεπιστήμια έθεσε το ερώτημα «Γιατί αδυνάτισε τα δημόσια πανεπιστήμια αναστέλλοντας τη λειτουργία 37 τμημάτων και μειώνοντας τις θέσεις εισακτέων μέσα σε τρία χρόνια με την ελάχιστη βάση εισαγωγής 41.000», σημειώνοντας πως «όσοι είναι οι Έλληνες του εξωτερικού φοιτητές, τόσες είναι οι θέσεις που μειώσαμε τα πανεπιστήμια».

Στη αρχή της δευτερολογίας του ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως δεν έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήσεις στα έξι σημαντικά ζητήματα για το κράτος δικαίου που έχει θέσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-