Παναθηναϊκος: Ανακοίνωσε τη σπουδαία μεταγραφή του Μπακασέτα

2 months ago 12

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ 22.01.2024 | 22:16

Το μεγάλο μεταγραφικό "χτύπημα" του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (22/01), με τους πράσινους να ανακοινώνουν με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα από την Τράμπζονσπορ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του με την απόκτηση του Λημνιού, του Ακαϊντίν, του Ντραγκόφσκι και του Ούγκο και την Δευτέρα βροντοφώναξε με τον πλέον δυναμικό τρόπο πως θέλει να κατακτήσει φέτος την κορυφή, κάνοντας δικό του και τον Τάσο Μπακασέτα.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από την περασμένη εβδομάδα όταν και ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη άνθρωποι των πρασίνων για να αποσπάσουν το "ναι" του 30χρονου διεθνούς μεσοεπιθετικού, με τον Παναθηναϊκό να έρχεται σε συμφωνία και με την Τράμπζονσπορ για την αγορά του, έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του, και να τον ντύνει έτσι στα πράσινα μέχρι το 2027.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα με μετεγγραφή από την Τραμπζονσπόρ! Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών. Ο 30χρονος άσος αποτελεί ενίσχυση κορυφαίου επιπέδου για το Τριφύλλι. Με την απόκτησή του δίνεται ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο ελληνικό στοιχείο της ομάδας.

Ο Τάσος Μπακασέτας γεννήθηκε στο Πετρί Κορινθίας στις 28 Ιουνίου 1993. Από πολύ μικρός κυνήγησε το όνειρό του και βρέθηκε στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης. Το ταλέντο του έλαμψε από νωρίς και προτού καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την αρκαδική ομάδα στη Super League σε ένα ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ στις 18 Απριλίου 2010.

Τον Ιανουάριο του 2011 παραχωρήθηκε με δανεισμό στον Θρασύβουλο, ενώ έξι μήνες αργότερα επέστρεψε στον Αστέρα με τον οποίο αγωνίστηκε για δυόμισι σεζόν σκοράροντας και τα πρώτα του γκολ στη Super League. Ακολούθησε ένας νέος δανεισμός στον Άρη στα μισά της περιόδου 2013-14 και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στον Αστέρα με τον οποίο πέτυχε και το παρθενικό του γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης απέναντι στη Ροβανιέμι.

Τον Ιανουάριο του 2015 πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο και την επόμενη σεζόν άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράροντας 11 γκολ με τους Κυανέρυθρους. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου κι εν τέλει αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016. Με την Ένωση αγωνίστηκε για τρεις σεζόν παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18 με έξι γκολ και έξι ασίστ.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η τουρκική Αλάνιασπορ με την οποία έλαμψε από το καλοκαίρι του 2019 και για ενάμιση χρόνο σκοράροντας 21 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ. Η εντυπωσιακή παρουσία του στην τουρκική Super League ώθησε την Τραμπζονσπόρ να δαπανήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως αποδείχθηκε, χτύπησε φλέβα χρυσού καθώς η έλευση του Έλληνα χαφ άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας από την Τραπεζούντα. Τη σεζόν 2021-22 με ηγέτη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακασέτα, ο οποίος πέτυχε οκτώ γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, η Τραμπζονσπόρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας μετά από 38 χρόνια, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Τουρκίας το 2022.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Μπακασέτας ήταν και πάλι εξαιρετικός με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, γεγονός που του χάρισε μια θέση στην κορυφαία ενδεκάδα του τουρκικού πρωταθλήματος. Έκλεισε τον επιτυχημένο κύκλο του στην Τραμπζονσπόρ -έπειτα από τρεισήμισι χρόνια- με 33 γκολ και 24 ασίστ σε 122 παρουσίες.

Ασφαλώς ο Τάσος είναι αρχηγός και ακρογωνιαίος λίθος της Εθνικής Ελλάδας. Έχει φορέσει 63 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, μετρώντας 13 γκολ και 9 ασίστ. Υπήρξε διεθνής απ’ τις μικρές εθνικές ομάδες όντας, μεταξύ άλλων, βασικό στέλεχος στην πορεία της Εθνικής Νέων μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012.

Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 109 γκολ σε 484 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Καλωσορίζουμε τον Τάσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!".

Το απόγευμα της Κυριακής ο παίκτης αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την "Τραμπ", στο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με την Γαλατάσαραϊ που του δόθηκε η ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας, για να φτάσει το βράδυ της Δευτέρας (22/01) στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για λογαριασμό της ομάδας του Φατίχ Τερίμ και κατόπιν να ακολουθεί η ανακοίνωσή της απόκτησής του.

Η εκτόξευση του Μπακασέτα τα τελευταία χρόνια

Υπενθυμίζεται πως ο "Μπάκα" είχε μία εξαιρετική τετραετία στη χώρα μας (2015-2019) αρχικά με τη φανέλα του Πανιωνίου και εν συνεχεία για τρία χρόνια με την ΑΕΚ, πριν να μετακομίσει το 2019 στην Τουρκία και την Αλάνιασπορ.

Από εκεί πήρε μεταγραφή το 2021 στην Τράμπζονσπορ, η οποία έδωσε 3 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Στην Τραπεζούντα εκτόξευσε τόσο την αγωνιστική όσο και την ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή του αξία. Με τον Μπακασέτα ηγέτη, η "Τραμπ" κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα μετά από 38 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα πανηγύρισε το Σούπερ Καπ.

Ο Μπακασέτας έχει γράψει 121 συμμετοχές με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 33 γκολ και 24 ασίστ. Με την Εθνική ομάδα έχει 63 συμμετοχές και 13 τέρματα, σημειώνοντας τρία στην τελευταία προκριματική φάση του Euro και ισάριθμα στον όμιλο του Nations League, όπου η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-