Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Ιδρύει Μητρώο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών

4 weeks ago 8

29/03/2024 17:25

|

THESTIVAL TEAM

Σε μία ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά του όρια και την εξυπηρέτηση των δημοτισσών και των δημοτών του αναλαμβάνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Με προτροπή του δημάρχου και πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Οικονομικών ο δήμος ιδρύει το συγκεκριμένο μητρώο για να στηρίξει την τοπική αγορά και να συμβάλει στη δικτύωση των επιχειρηματιών και των τεσσάρων ενοτήτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ο ρόλος του νέου φορέα που θα λειτουργήσει άμεσα, είναι να αναζωογονήσει την τοπική επιχειρηματικότητα προσφέροντας κίνητρα στις δημότισσες και τους δημότες ώστε να προτιμούν τα καταστήματα της ευρύτερης γειτονιάς τους για τις αγορές τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κάνει λόγο για ένα μητρώο που θα εξυπηρετήσει καταναλωτές και επαγγελματίες σε μία περίοδο που οι περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται με τη διαχείριση των οικονομικών τους εξαιτίας των τεράστιων αυξήσεων σε πλήθος προϊόντων. 

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάζαρος Ωραιόπουλος, «το κίνητρο της διοίκησης του δήμου είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες των επαγγελματιών της περιοχής και να εφαρμόσει πολιτικές με γνώμονα αυτές τις ανάγκες προσφέροντας παράλληλα κίνητρα στους δημότες ώστε να προτιμούν την τοπική αγορά». Σύμφωνα με τον ίδιο, στον προγραμματισμό της αντιδημαρχίας είναι αμέσως μετά τη σύσταση του μητρώου να ακολουθήσουν διαβουλεύσεις και ανταλλαγή προτάσεων ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και τη διοίκηση ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις όπως για παράδειγμα η έκδοση κάρτας δημότη για εκπτώσεις και προνομιακές αγορές από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μητρώο. 

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δημοτικό μητρώο μπορούν να απευθύνονται στην αν. προϊσταμένη του τμήματος Απασχόλησης, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εθελοντισμού και Προαγωγής της Υγείας Νικολέττα Δαλάτση στο Γραφείο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Ελ. Βενιζέλου 125, ισόγειο) καθημερινά από τις 8  το πρωί έως τις 8 το βράδυ, τηλ: 2313329525, email: [email protected].  

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-