Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

4 months ago 11

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco (δείτε εδώ το πρώτο μέρος) για το ποιοι είναι οι δυο πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης το 30% είπε ο Νίκος Δένδιας, το 15% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, το 12% ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8%, ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7% και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%. Ακολουθούν η Νίκη Κεραμέως και ο Μάκης Βορίδης με 3%, ο Χρήστος Σταικούρας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 2% και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Σκρέκας με 1%.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Νίκος Δένδιας με 49% και ακολουθούν με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 21% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 19%.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 48% λέει όχι και το 47% λέει ναι. Το ίδιο ερώτημα στους αναποφάσιστους το 63% λέει ναι και το 28% λέει όχι.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών η ΝΔ έχει ποσοστό 65%, το ΣΥΡΙΖΑ 56% και το ΠΑΣΟΚ 80%.

Στην ερώτηση για το τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023 το 40% είχε ψηφίσει ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ το 16%, το ΠΑΣΟΚ το 8% και το 6% Σπαρτιάτες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-