ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

1 month ago 7

Φωτογραφία: Intime

02/03/2024 18:41

|

THESTIVAL TEAM

‘Αμεση ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπίας από την κυβέρνηση για το αν έχουν επιβληθεί όροι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, ζητά με αφορμή την ανακοίνωση του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ρωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Η σημερινή ανακοίνωση του Γερουσιαστή Μενέντεζ, με την οποία ασκεί κριτική στην Αμερικανική Κυβέρνηση επειδή δεν κατοχύρωσε ουσιαστικούς όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ειδικότερα δε ως προς την χρήση τους για παράνομες επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ένα μείζον θέμα, απέναντι στο σιωπητήριο που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης. Στηρίζουμε σταθερά τον αγώνα που δίνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις σε αυτό το θέμα και την ίδια στιγμή απαιτούμε απόλυτη ειλικρίνεια αντί για επικοινωνιακά παιχνίδια και συγκάλυψη από τον κ Μητσοτάκη. Η απομάκρυνσή της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών από τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ωφέλησε την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-