Διοικητής ΟΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Γλούμης- Ατσαλάκης στο Ένθετο Οικονομία: Μια μόνο αίτηση για όλα τα επιδόματα 

3 months ago 12

Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκεται ο ΟΠΕΚΑ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των καταβαλλόμενων επιδομάτων. Στόχος στο τέλος του 2025 οι δικαιούχοι να έχουν πρόσβαση σε όλα τα επιδόματα και παροχές με μία μόνο αίτηση μέσω της Ενιαίας Πύλης Ψηφιακής Πρόσβασης. 

Το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα φαίνεται να παίρνουν αρκετοί Έλληνες επιστήμονες που ζουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, από τους 600.000 Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα την περίοδο 2010 – 2021, περισσότεροι από τους μισούς έχουν επαναπατριστεί.  Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή τους, παίζουν οι εργασιακές συνθήκες.

Στο ενεργειακό μέτωπο, μείωση της λιανικής τιμής ρεύματος στην Ελλάδα, κάτω ακόμα και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κατέγραψε η μηνιαία έρευνα HEPI για τον Φεβρουάριο.

Η μέση τιμή για την οικιακή κιλοβατώρα μειώθηκε κατά 3% και διαμορφώθηκε στα 22,97 λεπτά ανά κιλοβατώρα, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν στα 24,85 λεπτά. Έτσι, η Αθήνα κατατάσσεται στην 16η θέση μεταξύ 33 ευρωπαϊκών πόλεων στην τιμή του ρεύματος.

Σημειώνεται ότι από τις χώρες που εξετάζει η έρευνα, καταγράφεται αύξηση σε τρεις αγορές, κατά 7% στη Γαλλία, 4% στην Πορτογαλία και 2% στη Δανία.

Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη μείωση κατά 8% παρουσιάζει η Ισπανία και ακολουθούν η Σουηδία με 7%, η Ιταλία 5% και η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα 3%.

 Σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, η τιμή στη χώρα μας μειώθηκε σε μηνιαία βάση κατά 10% και διαμορφώθηκε στα 6,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που ήταν 10,54 λεπτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-