BMW Σειρά 5 Touring: Το επόμενο βήμα στην ανανέωση της σειράς του μοντέλου

3 weeks ago 4

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing γιόρτασε σήμερα την επίσημη έναρξη της παραγωγής της νέας BMW Σειράς 5 Touring.

Πρόκειται για το πρώτο πολυτελές όχημα στην κατηγορία του που εκτός από βενζινοκίνητη, πετρελαιοκίνητη και plug-in υβριδική έκδοση διαθέτει μία αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή. Αυτό καθιστά την BMW i5 Touring το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που μπαίνει σε μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο του Dingolfing μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

«Η BMW Σειρά 5 Touring είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Γερμανία και την ευρωπαϊκή αγορά και πολλοί πελάτες την περιμένουν», δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Christoph Schröder.

Όμως, στα τέλη Μαΐου, η αναμονή θα τελειώσει, γιατί τότε η νέα Touring – στην έκτη πλέον γενιά της – θα φτάσει στις εκθέσεις των εμπόρων και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους πελάτες. Το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία από τώρα.

Από τότε που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά το 1991, το εργοστάσιο του Dingolfing στην Κάτω Βαυαρία έχει την αποκλειστικότητα στην παραγωγή της BMW Σειράς 5 Touring, με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής του όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως και η προκάτοχός της, η νέα BMW Σειρά 5 Touring – ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης – κατασκευάζεται με ευελιξία μαζί με τη BMW Σειρά 5 Sedan και τα μοντέλα BMW Σειρά 4 και Σειρά 6, όλα σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής.

Οι επενδύσεις στο εργοστάσιο για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring ανέρχονται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

«Για εμάς εδώ στο Dingolfing, η BMW Σειρά 5 είναι μέρος του DNA μας», εξήγησε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Christoph Schröder, «και το λανσάρισμα της νέας Touring αποτελεί το επόμενο βήμα στην ανανέωση της επιτυχημένης σειράς του μοντέλου μας».

Πέρυσι, τα οχήματα της Σειράς 5 αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής του Dingolfing. Αλλά με την Touring να είναι πλέον διαθέσιμη, οι αριθμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά το 2024, πλησιάζοντας δυνητικά το 50%.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-