Μάκης Βορίδης: Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι είπε για αγρότες και ακρίβεια

2 months ago 7

Φωτογραφία: Intime

31/01/2024 11:00

|

THESTIVAL TEAM

«Η διεύρυνση είναι διαρκής και προς πολλές πλευρές» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή την προσχώρηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία.

Τι είπε για τους αγρότες και τα μπλόκα

Αναφερόμενος στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε: «Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα με τους αγρότες και η κυβέρνηση τα εξετάζει όλα. Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο ΕΛΓΑ είναι άνευ προηγούμενου, έχουν πάρει όλες τις προκαταβολές οι αγρότες και τους ενισχύουμε με επιπλέον ποσό, όσο μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος».

Αναφορικά με την διάταξη για να μην κόβεται το αγροτικό ρεύμα λόγω οφειλών, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «υπήρχε συνεννόηση να μην κόβεται το ρεύμα σε αγρότες, προφανώς εκ διοικητικών λαθών έγιναν τέτοιες ενέργειες, γι’ αυτό ήρθε η ρύθμιση του κ. Σκυλακάκη, ώστε να μην υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα».

«Οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε περιθώριο και κάθε δημοσιονομική δυνατότητα. Εγώ έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παραγωγούς μας. Θα δείτε ότι είναι άνθρωποι που αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης. Το ζήτημα της φορολογίας του πετρελαίου είναι ένα από τα πολλά θέματα που έχουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες, αλλά δεν μπορεί να είναι το κεντρικό θέμα», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για την ακρίβεια

Για το θέμα της ακρίβειας, ο Υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, αλλά η προσπάθεια για την αντιμετώπισή της οφείλει να γίνει. Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ή θέλω ο κόσμος να αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει πολλά πράγματα. Σε ένα σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα όπως η ακρίβεια, δεν έχουμε ένα κουμπί να το πατήσουμε για να υπάρξει λύση».

«Η μόνη εναλλακτική πρόταση που έχουμε ακούσει είναι η μείωση του ΦΠΑ. Τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας δεν μπορεί να λέμε ότι δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, φέρνουν μερικό αποτέλεσμα. Σε κάποια προϊόντα αυξάνονται οι τιμές, σε κάποια μένουν σταθερές οι τιμές, σε άλλα που είναι στα «Καλάθια» και στην «Μόνιμη μείωση τιμής 5%» που μειώνονται οι τιμές. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία με τους καταναλωτές, να πηγαίνουν να αγοράζουν τα προϊόντα με την χαμηλότερη τιμή και εκ της πείρας μου σας λέω ότι μόλις οι εταιρείες δουν να μειώνονται οι πωλήσεις τους, αυτομάτως μέσα σε μια εβδομάδα θα ρίξουν τις τιμές τους. Οι καταναλωτές δεν είναι αδύναμοι αν αναπτύξουν καταναλωτικές συμπεριφορές. Αν μετακινηθούν σε φθηνότερα προϊόντα. Έλεγχοι γίνονται και είναι εντατικοί περισσότερο από κάθε άλλη φορά», επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης.

Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μάκης Βορίδης

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε: «Εγώ έχω προσδιορίσει τη θέση μου, δεν πρόκειται να συμμετάσχω στη διαδικασία στη Βουλή», ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια που τον φέρουν ως «ηγέτη της δεξιάς συνιστώσας στην ΝΔ», ο Μάκης Βορίδης μειδιώντας σχολίασε ότι «δεν ήξερα ότι έχουμε δεξιά συνιστώσα. Έχουμε το προνόμιο ο πρωθυπουργός μας είναι συμπεριληπτικός και το κομμάτι της δεξιάς συνιστώσας να το έχει υπερκαλύψει με μια σειρά πολιτικών όπως πχ. στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Αποτελεί και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη, γιατί υπηρετώντας με συνέπεια τη δεξιά ατζέντα, έχει ανοίξει τη βεντάλια και αντιμετωπίζει και όλα τα άλλα θέματα».

Όπως συμπλήρωσε, «δεν έχω κάνει καμία συμφωνία με τον Πρωθυπουργό. Δεν κάνεις συμφωνίες για θέματα Κυβέρνησης, από το Σύνταγμα ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για την κυβέρνηση. Κανενός είδους πίεση δεν έχει ασκηθεί σε οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα» και συμπλήρωσε ότι «το πολιτικό ζήτημα, που έχει οριζόντια χαρακτηριστικά, δεν έχει αποτελέσει ένα σημείο τριβής και διαιρέσεως στην Νέα Δημοκρατία. Όλα επηρεάζουν τους εκλογείς, όλα είναι στην συνεκτίμηση. Στο τέλος της ημέρας όταν πάμε στις ευρωεκλογές, τα ερωτήματα θα είναι ξεκάθαρα για το ποιους θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-