Κοσμοσυρροή για το Πρωτοδικείο στην Αμαλιάδα

2 months ago 7

Ισχυρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση – όπως σημειώνουν- του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έστειλαν όλοι οι φορείς, που συμμετείχαν χθες στην  κινητοποίηση, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, δηλώνοντας με έμφαση «ΟΧΙ» σε οποιαδήποτε στοχευμένη ενέργεια ενάντια στο καλό της περιοχής αλλά και του νομού ευρύτερα.

«Για εμάς το Πρωτοδικείο είναι μία ζωή, μία ιστορία. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε. Όλο παίρνουν και η Ηλεία είναι 52η στην ιεραρχία των νομών της Ελλάδας. Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει. Φτάνει, δεν πάει άλλο». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου και την ανταπόκριση στο κάλεσμα τους και τόνισε εμφατικά, πως η κατάσταση αυτή «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος χαρακτήρισε ως υποχρέωσή τους και καθήκον τους τη στήριξη του δίκαιου αυτού αγώνα, πως θα πρέπει να βρει ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Εκτιμά πως είναι λανθασμένη η προσέγγιση περί επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης με την κατάργηση των συγκεκριμένων πρωτοδικείων που έχουν αναφερθεί και στάθηκε ιδιαίτερα στη σειρά δραστηριοτήτων που αναπτύσσεται γύρω τους και στην ανάγκη, όπως είπε, να μη στερηθεί η πόλη τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες, που παρέχει ένα Πρωτοδικείο.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εμφανίστηκε έτοιμος για συνέχιση του αγώνα αν άμεσα δεν αλλάξει η πρόταση, που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχέση με τη συγχώνευση των δύο πρωτοδικείων και τη μετατροπή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε περιφερειακό του Πύργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-