Έκτακτη χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στον δήμο Λαρισαίων

4 months ago 10

Σε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο Λαρισαίων, για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες σε υποδομές, κτίρια και οδικό δίκτυο προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 74 εκατ. ευρώ σε 61 Δήμους (κυρίως Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας) για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Αυτοί οι πόροι έρχονται να προστεθούν στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης λόγω της κακοκαιρίας Daniel από το Πράσινο Ταμείο, που έχει λαμβάνειν ο Δήμος Λαρισαίων.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, επεσήμανε μεταξύ άλλων για το συγκεκριμένο θέμα: «Η Λάρισα πρέπει να ξανανιώσει ασφαλής, να οργανωθεί και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις κρίσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Η σημερινή εξέλιξη, αναφορικά με την έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε, συστηματικά και οργανωμένα, για την ανάταξη του Δήμου μας. Διεκδικούμε και κερδίζουμε. Πρόκειται για βήματα σταθερά, για τα πρώτα αποτελέσματα των διαρκών επαφών και συζητήσεων που έχουμε με την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επούλωση των πληγών που άφησε και στη Λάρισα η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο και προτάσεις, για να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται. Οι παρεμβάσεις μας είναι διαρκείς και επίμονες, προκειμένου η Λάρισα, αλλά και όλη η Θεσσαλία, να μπορέσει σταδιακά να ανακτήσει τον κατεστραμμένο δημόσιο χώρο της, αλλά και να προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα, να δημιουργήσει συνθήκες ανθεκτικότητας, απέναντι σε μελλοντικά αντίστοιχα φαινόμενα. Η πίεσή μας προς την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Λαρισαίων θα είναι συνεχής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-