Γρηγόρης Λέων για Πισπιρίγκου: Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της

2 weeks ago 3

Φωτογραφία: Intime

29/03/2024 20:10

|

THESTIVAL TEAM

Tην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να σχολιάσει σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο Γρηγόρης Λέων, άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ήταν αυτός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, είχε υποστηρίξει ότι η κεταμίνη, ήταν αυτό το οποίο οδήγησε στον θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την 35χρονη, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της και επέβαλε στη Ρούλα Πσισπιρίγκου την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

«Το δικαστήριο κρίνει με βάση όλη τη δικογραφία και όλα τα στοιχεία και με την άποψη όλων των ειδικών. Τη δική μου επιστημονική άποψη την κράτησα σταθερή αφού δεν άλλαζαν και τα στοιχεία», ανέφερε αρχικά ο ιατροδικαστής και πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της. Να ξεκαθαρίσω, όμως, πως ένας ιατροδικαστής δεν βγάζει απόφαση αλλά εξηγεί τα επιστημονικά δεδομένα. Το ποιος είναι ο άνθρωπος που διαπράττει ένα έγκλημα το γνωρίζει η δικαιοσύνη. Υπάρχει σε διαδικασία η δεύτερη δίκη. Τα επιστημονικά δεδομένα θα μας δώσουν την εικόνα για να προβλέψουμε», σημείωσε.

Δείτε όσα είπε:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-