ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση όπλων - Διατάχθηκε ΕΔΕ

3 months ago 16

Σύμφωνα με την είδηση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιορισμοί τακτικού ελέγχου οπλισμού που πραγματοποιήθηκε από οπλουργό την περασμένη Τετάρτη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα χειρός, τα οποία ήταν χρεωμένα στον σε λόγω αστυνομικό/διαχειριστή του Τμήματος.

Ενημερώθηκε τώρα αμέσως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ότι έλειπαν 6 υπηρεσιακά πιστόλια, 4 υπηρεσιακά περίστροφα καθώς και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του ανωτέρω αστυνομικού.

Ο αστυνομικός συνελήφθη καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την έλλειψη του οπλισμού, ως διαχειριστής χρηματικών υποθέσεων, οικονομικού και υλικού και αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του Αστυνομικού Τμήματος.

Από τη σωματική έρευνα καθώς και από τις έρευνες στο γραφείο του, το σπίτι και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο κυνηγετικές καραμπίνες, με ληγμένη συγκατάθεση κατοχής,
  • κινητό τηλέφωνο καθώς και
  • 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αστυνομική ράβδος, που κατείχε παράνομα καθώς δεν προέκυπτε υπηρεσιακή χρέωση αυτών και το διαμέτρημα των φυσιγγίων διέφερε από αυτό του ατομικού του οπλισμού.
Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-