Άνοδος της Ελλάδας στο World Group I του Davis Cup

2 months ago 7

Τα αδέλφια Τσιτσιπά, Στέφανος και Πέτρος, νίκησαν με ανατροπή 6-7(4), 6-3, 6-4 τους Ρουμάνους Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα, έκαναν το 3-0 για την Ελλάδα απέναντι στη Ρουμανία κι εξασφάλισαν την άνοδο στο World Group I.

Χθες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στον πρώτο αγώνα με 6-3, 6-4 το Νο2 των Ρουμάνων, Μάριους Κοπίλ ενώ στη συνέχεια ο Αριστοτέλης Θάνος επικράτησε με ανατροπή, 4-6, 6-3, 6-2, του Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ.

Στο σημερινό αγώνα οι αδερφοί Τσιτσιπά, έχασαν δύο ευκαιρίες για break στο 9ο game, με τους Κοπίλ και Κορνέα να διατηρούν το προβάδισμα (5-4). Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου μετά από 2 mini-break από κάθε πλευρά το σκορ έγινε 4/4 με τους Ρουμάνους να κατακτούν τους τελευταίους 3 πόντους και να φτάνουν στο 1-0 σετ.

Κυρίαρχοι στο δεύτερο σετ, οι αδελφοί χρειάστηκαν ένα break στο 4ο game για να φτάσουν στο 3-1 και το 4-1, κλείνοντας το σετ με 6-3 (1-1).

Το τελευταίο σετ ξεκίνησε με break για την Ελλάδα, που προηγήθηκε 3-1 και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος, σφραγίζοντας τη νίκη και την άνοδο στο World Group I του Davis Cup, για δεύτερη φορά στην ιστορία της Εθνικής ομάδας.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-