Εμπάργκο της ΕΕ και στο ρωσικό φυσικό αέριο ζητά η Ουκρανία

1 month ago 7

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για πάνω από τέσσερις μήνες, το Κίεβο ζητά από την ΕΕ να σκληρύνει και άλλο την στάση της απέναντι στην Ρωσία. Ο επικεφαλής του γραφείου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διεθνείς κυρώσεις θα πρέπει να είναι πιο επιθετικές και να περιλαμβάνουν εμπάργκο της ΕΕ επί του ρωσικού φυσικού αερίου. 

«Η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) θα πρέπει να απαντήσει στα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο. Οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι πιο επιθετικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, σε μήνυμα του στο Telegram. «Ένα εμπάργκο στις εξαγωγές χρυσού είναι θεμιτό, αλλά ένα εμπάργκο στο φυσικό αέριο είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ» πρόσθεσε ο Αντρίι Γερμάκ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Κυριακής (26.06.2022) η Ρωσία βομβαρδίζει το Κίεβο, από τις εκρήξεις έχει χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Τσερκάσι στην κεντρική Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο