«Εν ονόματι του Κυρίου παύσατε πυρ»! Δραματική έκκληση του Πάπα για τις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

1 month ago 10

«Δολοφονείται το μέλλον των παιδιών, σας παρακαλώ, σταματήστε», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας. Στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι άμαχοι και από τις δύο πλευρές.

Στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Εν ονόματι του Κυρίου, σας παρακαλώ, σταματήστε. Παύσατε πυρ!», είπε ο ποντίφικας.

Παράλληλα, ευχήθηκε «να ακολουθηθεί κάθε οδός που να μπορέσει να επιτρέψει την αποφυγή της διεύρυνσης της σύρραξης, να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες και οι βοήθειες να μπορέσουν να φτάσουν στους κατοίκους της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι σοβαρότατη».

O προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απηύθυνε και πάλι έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων, υπενθυμίζοντας ότι «ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά» τα οποία «πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Ο Αργεντινός Πάπας, τέλος, υπογράμμισε:

«Πρέπει να σκεφθούμε τα παιδιά, όλα τα παιδιά του πολέμου αυτού, αλλά και της Ουκρανίας και άλλων περιοχών. Με τον τρόπο αυτό, δολοφονείται το μέλλον τους. Ας προσευχηθούμε για να βρεθεί η δύναμη, ώστε να πούνε, όλοι ,”φτάνει”».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-