Ένα σημαντικό καλοκαίρι – Ποια είναι η μεγάλη «ανάγκη» του Ολυμπιακού

2 months ago 12

O Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα κομβικό κομμάτι της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως έχει «χτυπηθεί» ανελέητα όλο αυτό το διάστημα από τραυματισμούς και απώλειες, με αποτέλεσμα να έχει «ξεμείνει» από επιλογές, παρότι έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ των τελευταίων ετών.

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να αντέξουν από την ατυχία της φετινής χρονιάς, στοχεύουν στην πρόκριση στην οκτάδα στη Euroleague και στην κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων, παράλληλα όμως κοιτάζουν και την επόμενη μέρα, όπως φάνηκε και από το συμβόλαιο που υπέγραψε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Μόουζες Ράιτ.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, με εξαίρεση τους Πίτερς, Κάνααν, αλλά και τον Σίκμα που έχει 1+1 και θα αποφασιστεί στο τέλος της σεζόν αν θα μείνει ή όχι. Το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το μέλλον της ομάδας αυτής είναι οι Έλληνες παίκτες, αφού ο Ολυμπιακός έχει μεν, όμως χρειάζεται κι άλλους και η αγορά δεν έχει και πολλές ευκαιρίες.

Οι Έλληνες που έχει ανάγκη

Και το σημαντικότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη πλέον από Έλληνες παίκτες που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Οι περιπτώσεις που μπορεί να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός και να κάνουν τη διαφορά, ή να είναι χρήσιμοι στο ροτέισον για τη νέα σεζόν είναι δύο. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Όμως και οι δύο δεσμεύονται με συμβόλαιο με Μπασκόνια και Φενέρ.

Ο Ρογκαβόπουλος είναι μόλις το 2001 γεννηθείς, έχει μπροστά του το μέλλον, ενώ το καλύτερο είναι ότι έχει βελτιώσει κι άλλο το παιχνίδι του. Στην Μπασκόνια δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, όμως παίζει και το κάνει στο υψηλότερο επίπεδο. Το θέμα είναι ότι έχει συμβόλαιο με τους Βάσκους και είναι άγνωστο το πως θα σπάσει το καλοκαίρι.

Κάτι που ισχύει και για τον Ντόρσεϊ, φυσικά ο οποίος απασχόλησε και τον Παναθηναϊκό πριν λίγους μήνες. Ο ομογενής γκαρντ αγωνίζεται στη Φενέρ και η αλήθεια είναι ότι μόλις πήγε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέβηκε επίπεδο το παιχνίδι του, είναι ξανά σημαντικός και μπορεί πράγματι να κάνει τη διαφορά στην τούρκικη ομάδα.

Η περίπτωση του είναι ακόμη πιο δύσκολη από το Ρογκαβόπουλου, αφού παίζει πολύ και κυρίως τον θέλει και τον εμπιστεύεται και ο Γιασικεβίτσιους. Επίσης είναι σημαντικό το κασέ που έχει ο Ντόρσεϊ, αφού είναι πολύ υψηλό.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι άτοπη και ανούσια οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του στο τώρα και στο πως θα κερδίσει την Άλμπα με τα τόσα προβλήματα που έχει. Εφόσον, ολοκληρωθεί η σεζόν τότε θα κοιτάξει για την ενίσχυση του και πράγματι θα προσπαθήσει να πάρει και Έλληνες από το υψηλότερο επίπεδο…

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-