Τέμπη: «Καμία ενέργεια για τον έλεγχο της σύμβασης 717 επί δύο χρόνια»

2 months ago 5

«Προτάθηκε η εκγύμναση πειθαρχικών διώξεων σε 18 στελέχη ΕΡΓΟΣΕ και η σύνταξη αρνητικού λογαριασμού» δήλωσε η κα Ρογκάκου, συμπληρώνοντας σε σχετική ερώτηση, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε εγκαίρως στην προβλεπόμενη εκγύμναση των πειθαρχικών διώξεων, αλλά οι εμπλεκόμενοι απαλλάχθηκαν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο, στο οποίο, σημειωτέον, δεν μετέχει η Διοίκηση της εταιρείας. Οι υποδείξεις της ΕΑΔ ενσωματώθηκαν και υλοποιήθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ εντός διμήνου. Όπως επεσήμανε η κα Ρογκάκου, η ΕΑΔ δεν ασχολήθηκε με καταγγελίες περί απιστίας από τον κ. Καραμανλή, ενώ σημείωσε ότι οι εισαγγελίες αρχειοθέτησαν την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στην απομάκρυνση της κας Γεροντίδου από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η κα Ρογκάκου εξήγησε ότι έγινε για λόγους φόρτου εργασίας.

«Η κα Γεροντίδου ήταν απασχολημένη με έναν πάρα πολύ σημαντικό έλεγχο και παράλληλα έκανε προετοιμασία για τις εξετάσεις για την ευρωπαϊκή εισαγγελία» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πάρα πολλές τροποποιήσεις εντολών διατί οι άνθρωποι είχαν χρεωθεί ειδικότητες που δεν ήταν της ειδικότητας τους, ή είχαν πάρα πολύ μεγάλο φόρτο, οπότε προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βγει το ελεγκτικό έργο».

Προς επίρρωση της στενότητας χρόνου που αντιμετώπιζε η κα Γεροντίδου και κρίθηκε σκόπιμο να τροποποιηθεί η εντολή ανάθεσης για τη διερεύνηση της 717, η κα Ρογκάκου υπογράμμισε ότι η εντολή ελέγχου εκδόθηκε στις 7/3/2019 και η πρώτη κόπιασμα για αναζήτηση εγγράφου έγινε τον Απρίλιο του 2021. «Μιλώ με γεγονότα» είπε η προσωρινή Διοικήτρια της ΕΑΔ, αναφερόμενη στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από τη στιγμή που ανέλαβε τον έλεγχο της 717 η κα Γεροντίδου, ως την πραγματική έναρξη των ελεγκτικών ενεργειών.

Η κα Ρογκάκου ήταν κατηγορηματική, δε, σχετικά με το γεγονός ότι η κα Γεροντίδου δεν είχε συντάξει κάποιο προτύπωση απόφασης, και δεν είχε προχωρήσει σε καμία αναζήτηση στοιχείων, συνεπώς δεν μπορεί να έχει εικόνα και ναι να αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-