Πρόταση Δυσπιστίας - Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν έμαθε το βασικό μάθημα του Watergate

4 weeks ago 3

«Για οκτώ μήνες ακούμε συνεχώς, σε όποιο επιχείρημα βάζει η αντιπολίτευση, για το 41%. Με το 41% απαντάει η κράτος σε όλα τα ερωτήματα. Δεν το λέτε τώρα πια, διατί το 70% των Ελλήνων και των Ελληνίδων, θεωρεί ότι κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα. Και αυτό που πάει πολύ στραβά είναι ότι έχουμε μια κράτος που θέλει να συγκαλύψει», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε:»

Έχουμε μια κράτος που δεν έμαθε το βασικό μάθημα του Watergate: αν έχεις κάνει την κουτσουκέλα, που δεν είναι κουτσουκέλα, αλλά είναι κάτι πολύ σοβαρό, ομολόγησε το, διατί θα πληρώσεις διπλά, τριπλά, τετραπλά, για τη δικαιολογία. Αυτό που πληρώνετε τώρα, δεν είναι αυτά που δεν κάνατε. Αν είχατε πάει στον Ελληνικό λαό και είχατε αναγνωρίσει ότι έγιναν λάθη και αυτά είναι τα λάθη, τώρα δεν θα είχατε 70% του κόσμου εναντίον σας. Αυτό που έχουμε τώρα, όπως και στο Watergate, είναι συγκάλυψη και αυτό πληρώνετε και θα το πληρώνετε για πολύ καιρό ακόμα".

Ιδίως για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός μέσα σε 24 ώρες από τη μετωπική τρακάρισμα των τρένων, «αποφάσισε ότι φταίει ο σταθμάρχης».

«Πάνω σε ποια στοιχεία το αποφάσισε αυτό ο κ. Μητσοτάκης; Μετά από μια εβδομάδα αποφάσισε ο κ. Πρωθυπουργός αποφάσισε να εκφράσει τον τρόμο του; Ποιο βίντεο είχε δει και είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και αναφέρθηκε «στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, που η συμπολίτευση δεν επέτρεψε να κληθεί να καταθέσει ο κ. Πέτσας», στην έρευνα της Βουλής για τις παρακολουθήσεις που δεν εκλήθη ο κ. Δημητριάδης, στην εξεταστική για τα Τέμπη στην οποία δεν εκλήθη εκείνος που είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-