Εικόνες από χωματερή της Ξάνθης που ζουν 600 αδέσποτα σκυλιά σε τραγική και ημιάγρια κατάσταση

3 months ago 10

Φιλοζωικές στην Ξάνθη περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί σε χωματερή, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο 600 αδέσποτα σκυλιά. Οι συνθήκες είναι τραγικές…

Σε χωματερή έξω από την Ξάνθη, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής. Σε χώρο που ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ, η εικόνα που επικρατεί είναι τραγική, με εκατοντάδες σκυλιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς μίλησε για την κατάσταση στο Mega: «Γνωρίζουμε το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ έως σήμερα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των ζώων εδώ και πολλά χρόνια. εδώ και 1,5 χρόνο η Ειδική Γραμματεία προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που γίνεται στη χωρά μας τόσα χρόνια.

Από την 1η στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν μεταβήκαμε στον χώρο, έγινε αυτοψία, μιλήσαμε με τους αρμόδιους δήμους, εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστηγκαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα, έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους Δήμους και προχώρησε στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον δήμο Ξάνθης», είπε αρχικά.

«Σε δεύτερη φάση, με ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας, δυο μεγάλοι βρετανικοί οργανισμοί βοήθησαν για να στειρωθούν αλλά 150 ζώα. Τα ζώα μετέβησαν εκεί προφανώς για να φάνε. Μέσα στα όρια των Δήμων, έχουν οι Δήμοι δικαίωμα να επανατοποθετούν τα ζώα», συμπλήρωσε η κ. Δημοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Δημοπούλου, «Όταν επικοινώνησε η κ, Ζαφειριάδου μαζί μας μας κατέθεσε μία πρόταση. Αυτά τα ποσά βγήκαν βάσει αυτής της πρότασης. Το κράτος προσπαθεί να είναι στο πρόβλημα καθημερινά. Οι Δήμοι σε συνεργασία με την κ. Ζαφειριάδου το αποφάσισαν από κοινού».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-