Επαναπατρίστηκε ο 19χρονος δόκιμος του τάνκερ που κατελήφθη από Ιρανούς

3 months ago 11

Ο νεαρός δόκιμος έφτασε στην Ελλάδα, αεροπορικώς το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο ναυτικός πάτησε τα προγονικά εδάφη συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν.

Κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε σύμπραξη με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο τάνκερ St Nikolas.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Empire Navigation Inc. ενημέρωσε ότι είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απελευθέρωση του νεότερου μέλους του αιχμαλωτισθέντος πληρώματος.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως «παραμένει προσηλωμένη στην ασφαλή απελευθέρωση όλων των μελών του πληρώματος.

Οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί, που εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω στο δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους».

Με βάση την είδηση της εταιρείας εκπρόσωποι της βρίσκονται σε επαφή με τον πρέσβη των Φιλιππίνων στο Ιράν, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί το πλοίο μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών που επιβάλλονται από τις τοπικές αρχές.

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων καταβάλλει από την πρώτη κιόλας μέρα του περιστατικού συνεχείς διαπραγματευτικές προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή και των υπολοίπων ναυτικών που είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-