Μπαρτζώκας: "Αν μας προκύψει το πλεονέκτημα έδρας θα το κυνηγήσουμε, αυταπόδεικτο ότι έχει γίνει καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό"

1 month ago 3

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ 13.03.2024 | 14:46

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε χαρακτήρισε ως ματς ιδιαίτερης βαρύτητας το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό (14/3, 19:45, Novasports Prime και Match Center στο SPORT24) για την 29η αγωνιστική της EuroLeague, τόνισε τους στόχους της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στους τραυματίες και το δίδυμο Πετρούσεβ - Ράιτ στην frontline.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό AKTOR (14/3, 19:45, Novasports Prime και Match Center στο SPORT24) στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της EuroLeague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για ένα ματς ιδιαίτερης βαρύτητας. Ο Έλληνας τεχνικός των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε ακόμα στα playoffs και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και για το δίδυμο Πετρούσεβ - Ράιτ, που προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία στην frontline.

Αρχικά ο κόουτς Μπαρτζώκας ανάφερε:

"Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως καταλαβαίνουν όλοι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Είχαμε και έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που έχουν στόχους. Για να φτάσουμε σε θέση να έχουμε καλές πιθανότητες για τα playoffs κάναμε κατά τη γνώμη μου τρεις μεγάλες νίκες στο Μόνοχο, στη Βαλένθια και στο Κάουνας. Επίσης πήραμε εδώ τη νίκη απέναντι στην Μπολόνια, που είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς τον Γουόκαπ.

Τώρα, έχοντας πάλι προβλήματα τραυματισμών, πρέπει να κερδίσουμε άλλη μία ομάδα που είναι από πάνω μας βαθμολογικά. Που είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς αμφιβολία. Το αποδεικνύει η θέση της. Βεβαίως, είναι αυταπόδεικτο ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει καλή δουλειά. Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, απαιτητικό. Χωρίς να είναι οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας για μας, με τους τραυματίες. Αλλά ελπίζουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε σοβαρές ελπίδες να κερδίσουμε.

Έχουμε πολλά προβλήματα. Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος θα προσπαθήσουν να κάνουν μια ομαδική προπόνηση. Χθες δεν έκαναν, έβγαλαν ένα μέρος ατομικό. Θέλω να κάνω μια αναφορά στο γιατρό της ομάδας και τους φυσιοθεραπευτές. Βρίσκονται στο γήπεδο μέχρι τις 22:30-23:00 ακόμα και σε μέρες ρεπό για να κάνουν διπλές και τριπλές θεραπείες στον Γουόκαπ.

Το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού που έχει υποστεί, απαιτεί τρεις εβδομάδες για να επανέλθεις. Αν ο Τόμας παίξει αύριο, θα παίξει μετά από σχεδόν 10 μέρες, έχοντας κάνει μεγάλη προσπάθεια κι αυτός και οι φυσιοθεραπευτές για να έρθει το πόδι του σε μία νορμάλ κατάσταση. Θέλω, λοιπόν, να κάνω μια αναφορά σε αυτούς, γιατί είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίες. Το πόδι του είναι ακόμα πρησμένο, έχει αιμάτωμα. Ελπίζουμε να παίξει, επειδή είναι ο Γουόκαπ. Θα κάνει προσπάθεια τώρα στην προπόνηση. Για οποιονδήποτε άλλο θα σας έλεγα ότι δεν θα έπαιζε. Στην ίδια κατάσταση είναι και ο Γουίλιαμς-Γκος. Δεν έχει κάνει ομαδική προπόνηση, θα προσπαθήσει σήμερα και θα δείξει αύριο".

Για το αν ασπάζεται την άποψη ότι αυτό το ματς μπορεί να κρίνει το πλεονέκτημα έδρας: "Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Εμείς δεν έχουμε βάλει στόχο το πλεονέκτημα έδρας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προκριθεί ακόμα στα playoffs. Στόχος μας είναι, αν είναι δυνατόν, να είμαστε στην εξάδα για να αποφύγουμε τα Play-In. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό, να είμαστε στην οκτάδα. Αν μας προκύψει το πλεονέκτημα έδρας θα το κυνηγήσουμε. Νομίζω μόνο η Ρεάλ έχει καταφέρει να προκριθεί μαθηματικά στα playoffs. Είναι πολλά τα παιχνίδια ακόμα. Πολλά; Είναι 6 παιχνίδια και όλα είναι σημαντικά για όλους. Εννοείται ότι είναι πολύ σημαντικό ματς. Αν ο Παναθηναϊκός μας κερδίσει θα φύγει με δύο νίκες διαφορά. Ίσως να το πεις και έτσι (σσ. ότι είναι σημαντικό ματς για το πλεονέκτημα), αλλά ας το πάρουμε πιο απλά. Ας σκεφτούμε λίγο πιο απλοϊκά. Ότι είναι ένα ματς που πρέπει να πάρουμε και βλέπουμε μετά".

Για το αν ισχύει η φράση 'ευχάριστος πονοκέφαλος' όταν υπάρχει πληθώρα παικτών σε μία θέση, όπως συμβαίνει με τους σέντερ του Ολυμπιακού: "Και τα δύο ισχύουν. Είναι ζήτημα χημείας της ομάδας και των κραδασμών. Είναι θέμα χαρακτήρα των παικτών, χημείας και να μην δημιουργήσει πρόβλημα. 100% είναι πρόβλημα όταν υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που αξίζει να παίξουν. Έχουμε καλή ομάδα, καλή frontline, όμως δεν τους είχαμε ποτέ όλους μαζί. Οπότε και ο πονοκέφαλος αυτός που λέτε είναι ευχάριστος, αλλά δεν μου έχει προκύψει ακόμα, γιατί όταν ήρθε ο Ράιτ, ο Μιλουτίνοβ ήταν έξω. Στη ζωή δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά από έναν μήνα που θα γυρίσει ο Νίκολα, δεν ξέρω πόσο διάστημα απομένει. Οπότε ας μείνουμε στο τώρα".

Για το ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR θα κλείδωνε στα αποδυτήρια για αυτό το ματς αν είχε την ευκαιρία: "Ξέρετε ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Φαίνεται, επαναλαμβάνω, από την πορεία που είχε μέχρι τώρα. Θα ήταν λάθος. Ποτέ δεν το βλέπω έτσι εγώ. Ο προπονητής (σσ. Εργκίν Αταμάν) έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχουν καλούς παίκτες. Κερδίζουν συνολικά μέσα στη χρονιά. Δεν το βλέπω έτσι. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες κλειδιά μέσα στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ναν είναι ο πρώτος σκόρερ. Ο Γκριγκόνις κάνει φοβερή χρονιά. Ο Σλούκας έχει πάντα ποιότητα. Ο Λεσόρ κάνει κι αυτός μια καλή χρονιά. Ο Μήτογλου. Δεν μπορώ να σας πω. Είναι πολλοί οι καλοί παίκτες".

Για το αν ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι οδηγός: "Με την έννοια ότι ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε βασικά στην άμυνα. Επιθετικά δεν είχαμε παίξει καλά εμείς. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί επιθετικά. Έχοντας κάποιες σταθερές στην άμυνα, τα καταφέραμε. Νομίζω ότι παίζει πάντα σημαντικό ρόλο το πώς θα αμυνθείς, το πόσο σκληρός θα είσαι".

Για την επιλογή να τελειώνει τα ματς με Πετρούσεβ και Ράιτ το τελευταίο διάστημα: "Ό,τι έχετε δει κι εσείς. Με αυτή τη σύνθεση στην frontline γινόμαστε πιο ευέλικτοι, λίγο πιο ταχείς και επίσης δεν ξέρει κανείς ποιος είναι το "4" και ποιος το "5", γιατί μπορούν και οι δύο να παίξουν και με πρόσωπο και με πλάτη. Και φυσικά έχουμε ταχύτητα στο transition. Δεν το έκανα επίτηδες, ο Πετρούσεβ τελείωσε το ματς (με τη Βίρτους) παίρνοντας 4-5 αμυντικά ριμπάουντ και ένα επιθετικό, το οποίο για μένα ήταν πολύ κομβικό στο παιχνίδι. Δεν παίρνω απόφαση από πριν για το πώς θα τελειώσω το ματς. Είναι και λίγο το ένστικτο και το πώς πάνε τα πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά φυσικά και το πώς παίζει ο αντίπαλος".

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-