ΕΟΠΥΥ: Ένα ευρώ για κάθε εκτέλεση συνταγής – Τρία ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις

4 months ago 14

Την πληρωμή ενός ευρώ υπέρ  ΕΟΠΥΥ, για κάθε εκτέλεση συνταγής στο φαρμακείο προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή  ενός ευρώ επίσης, ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών, και τριών  ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, τα έσοδα που θα εισπράττονται θα «απομειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. »

Την ίδια στιγμή στην γραμμή εκκίνησης είναι οι χειρουργοί των νοσοκομείων για την πραγματοποίηση των πρώτων απογευματινών επεμβάσεων, με τις 4 πρώτες να πραγματοποιούνται σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσκομείο  «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται δύο χειρουργεία αφαίρεσης κήλης που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περίπου 900 ευρώ ,και δυο ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, με το κόστος να κυμαίνεται από 1200έως 1400 ευρω. Και οι 4 ασθενείς ήταν σε αναμονή από τρεισήμισι έως 4 χρόνια. Το κόστος για

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-