Έπεσαν μαχαιριές σε σχολείο της Ουαλίας – Τρεις τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης

1 week ago 6

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας συνελήφθη σε σχολείο στο Άμμανφορντ της Ουαλίας. Τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι τα θύματα τραυματίστηκαν από μαχαίρι.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν στον τόπο του συμβάντος αφού κλήθηκαν λίγο μετά τις 11.15 π.μ. και το σχολείο έχει κλείσει ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

«Τα μέλη των οικογενειών όλων των τραυματιών έχουν ενημερωθεί.

Θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τους γονείς και το κοινό ότι το περιστατικό έχει περιοριστεί», αναφέρει σε ανακοίνωση επίσημη σελίδα του σχολείου.

Ο Υπουργός της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε στο X ότι είναι σοκαρισμένος από το σοβαρό περιστατικό.

«Μια βαθιά ανησυχητική στιγμή για το σχολείο, τις οικογένειες και την κοινότητα. Diolch (Ευχαριστώ) στους πρώτους ανταποκριτές», πρόσθεσε.

Shocked to hear news of serious incident in Rhydaman. Newyddion ofnadwy am ddigwyddiad difrifol yn Ysgol Dyffryn Aman.

A deeply worrying time for the school, families and community. Diolch to first responders. Dw i’n meddwl am y gymuned wrth i ni geisio canfod mwy o wybodaeth.

— Vaughan Gething (@PrifWeinidog) April 24, 2024

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, έγραψε στο Χ:

«Σοκαρισμένος από την είδηση που βγαίνει σήμερα από το Άμμανφορντ. Θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συνεχιζόμενη ανταπόκρισή τους και οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν».

Shocked at the news emerging from Ammanford today.

I want to thank the police and emergency services for their ongoing response and my thoughts are with all those affected.

— Rishi Sunak (@RishiSunak) April 24, 2024

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέιμς Κλίβερλι, δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τους ανθρώπους που επλήγησαν. Ο Cleverly, ο οποίος βρίσκεται στη Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, έγραψε στο X:

«Ενημερώνομαι για τα γεγονότα στο Άμμανφορντ της Ουαλίας. Οι σκέψεις μου είναι με το σχολείο και όλους τους εμπλεκόμενους. Θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συνεχή ανταπόκρισή τους. Είναι σημαντικό να τους δοθεί ο χώρος για να διεξάγουν τις έρευνές τους».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η αστυνομία του Dyfed-Powys ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Η αστυνομία του Dyfed-Powys ασχολείται με ένα περιστατικό στο σχολείο Amman Valley. Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν θεραπεία. Ένα άτομο έχει συλληφθεί και δεν αναζητούμε κανέναν άλλο σε σχέση με το περιστατικό αυτό. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν στον τόπο του συμβάντος και το σχολείο έχει κλείσει ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Συνεργαζόμαστε στενά με το σχολείο και το κομητειακό συμβούλιο του Carmarthenshire. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει υλικό από το περιστατικό που κυκλοφορεί σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα παρακαλούσαμε να αφαιρεθεί αυτό για να αποφευχθεί η περιφρόνηση του δικαστηρίου και η ταλαιπωρία των θιγόμενων. Θα παρακαλούσαμε τον κόσμο, να μην κάνει εικασίες όσο βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα».

Η Ουαλική Υπηρεσία Ασθενοφόρων δήλωσε ότι κλήθηκε λίγο μετά τις 11.15 π.μ. και έστειλε τέσσερα ασθενοφόρα έκτακτης ανάγκης και μια ομάδα αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών στη σκηνή, όπου τα πληρώματα υποστηρίχθηκαν από δύο παραϊατρικούς της μονάδας υψηλής ακριβείας Cymru και έναν επιχειρησιακό διευθυντή.

Με πληροφορίες από Sky News, The Guardian

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-