EURO 2024: Η UEFA ανάβει πράσινο φως για τους 26 παίκτες

1 week ago 4

Τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με έως και 26 ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους αντί για τους 23 που ισχύει τώρα, θα έχουν οι Εθνικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2024.

Η UEFA είχε πει ότι εξετάζει την πρόταση κατά τη διάρκεια του διεθνούς «παραθύρου» του Μαρτίου, όταν ορισμένοι ομοσπονδιακοί εκλέκτορες εξέφρασαν την επιθυμία να δουν το «μέγεθος» των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων να αυξάνεται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η πρόταση συζητήθηκε σε μια σύσκεψη που είχαν οι τεχνικοί των Εθνικών ομάδων, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η απόφαση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την UEFA, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει μετά από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η προθεσμία για να υποβάλουν οι ομάδες την τελική λίστα των παικτών που θα τις εκπροσωπήσουν είναι η 7η Ιουνίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης.

Μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 το 2020, η οποία ως αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- την διακοπή της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας γι΄ αρκετούς μήνες προσθέτοντας μεγάλο βάρος στο καλαντάρι για την επόμενη χρονιά, η UEFA επέτρεψε στις ομάδες αποστολές με 26 παίκτες αντί για τις παραδοσιακές επιλογές των 23, στο EURO που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021.

Από την πλευρά της, η FIFA διατήρησε επίσης την επιλογή των ποδοσφαιριστών για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών το 2022, στο Κατάρ.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-